Basiscursus BHV in één dag

BHV training

'Een BHV-cursus gericht op mijn agrarische bedrijf. Waarin specifieke situaties die bij ons voorkomen worden behandeld. Daar heb ik wat aan!'  (citaat van een deelneemster)

Met extra aandacht voor de specifieke risico’s op uw agrarische bedrijf organiseert Stigas een BHV-cursus van één dag. De basis BHV-cursus duurt bij andere aanbieders vaak twee dagen.

Opzet

Op basis van de risico’s in uw sector leggen wij de nadruk op levensreddende handelingen, inclusief AED en brand en ontruiming. De theorie is praktijkgericht en interactief aan de hand van duidelijke sheets, geluid en filmbeelden. De dag wordt afgesloten met een examen. Hiermee bent u gecertifeerd BHV'er.

Dagdeel 1: Levensreddende handelingen, inclusief AED
In dit onderdeel wordt de theorie met praktijkoefeningen afgewisseld. Naast de gebruikelijke instructie verbandleer wordt u opgeleid tot gecertificeerd gebruiker van de AED. Met een oefen-AED gaat u aan de slag met mogelijke praktijksituaties.

Dagdeel 2: Onderdeel brand en ontruiming
Op een interactieve manier worden de deelnemers door de theorie geleid. Vervolgens brengt de deelnemer in diverse scenario's en op een realistische wijze het geleerde in de praktijk. Tijdens de buitenoefeningen worden echte branden geblust en worden praktijksituaties nagebootst.

Trainers

De cursus wordt gegeven door onze ervaren BHV-trainers. Zij komen dagelijks op agrarische bedrijven en kennen de risico's op uw bedrijf. Deze kennis wordt actief ingebracht in deze cursus.

Voor wie?

De cursus wordt bij voorkeur aan groepen aangeboden. Hierbij kunt u denken aan uw medewerkers, maar ook aan uw studieclub of landbouwvereniging. De groepsgrootte bedraagt minimaal 12 en maximaal 15 personen.

U kunt zich ook individueel aanmelden. Geeft u aan in welke regio u woont. Mail naar info@stigas.nl.

Voorwaarden

De voorbereidende zelfstudie uit de lesboeken is een vereiste voor deelname aan deze cursus.

Duur

Één dag.

Locatie

De cursus vindt plaats op uw bedrijf.

Tarief

De kosten bedragen slechts € 119,- per persoon, exclusief BTW, lesboeken en lunch. De lesboeken zijn voor € 20,- verkrijgbaar bij Stigas.