Voorlichting

Type Voorlichting

Elke winter organiseert Stigas voor werkgevers en werknemers voorlichtingen over gezond, veilig en met plezier werken. Door de coronamaatregelen kunnen wij de voorlichtingen de komende tijd niet op locatie verzorgen. Daarom bieden wij onze top 5-voorlichtingen nu online aan.  

1. Inregelen van coronamaatregelen
Wat is de rol van de werkgever? En welke voorzorgsmaatregelen moeten werknemers treffen? Aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden leggen we uit hoe een werkplek ingericht moet zijn en welke afspraken gemaakt moeten worden om aan de gestelde eisen te voldoen.  

2. Leren van ongevallen
Het aantal bedrijfsongevallen dat jaarlijks voorkomt is een goede graadmeter hoe het is gesteld met de veiligheid binnen jouw bedrijf en de sector waarin je werkt. Door deze goed te bestuderen en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken kun je soortgelijke incidenten voorkomen. Aan de hand van enkele praktijksituaties wordt uitgelegd wat allemaal kan gebeuren in jouw werk.

3. Veiligheid op het bedrijf 
Helaas gebeuren er jaarlijks nog vele ongelukken op het boerenerf. Ben jij je bewust van de veiligheid op je eigen bedrijf? In een interactieve bijeenkomst nemen we je mee in veelvoorkomende onveilige situaties. Samen onderzoeken we passende oplossingen, die op je eigen bedrijf direct toepasbaar zijn. 

4. Vitaal in coronatijd (Werken aan morgen)
Wat kun jij doen om energiek te blijven? Nu, in coronatijd? En in de toekomst? We gaan in gesprek over vitaliteit: wat is het, waarom is het belangrijk, wat beperkt je vitaliteit en hoe kun je eraan werken? 

5. Vlammen zonder afbranden (omgaan stress)
Werkdruk, coronabeperkingen, stress…. We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Het zijn niet alleen de zaken om ons heen die stress veroorzaken, stress zit vooral in onszelf. Stress kan ons helpen optimaal te presteren. Maar als de stress aanhoudt, dan is het een aanslag op ons lichaam. Hoe voorkom je dat? En wat moet je doen wanneer je merkt dat de drukte je teveel wordt?

Dat komt aan bod tijdens deze online bijeenkomst. We bespreken wat voor jou van belang is: hoe blijf ik in balans, lichamelijk en mentaal; waar krijg ik energie van en wat vreet bij mij juist energie; hoe kan ik daar op sturen, op het werk en thuis? Aan het eind van de bijeenkomst heb je handvatten en tips om hier ook echt iets mee te doen. 

Voor jouw sector

De voorlichtingen zijn gericht op alle sectoren. De sectorspecialisten verzorgen de voorlichtingen en geven herkenbare voorbeelden uit jouw sector.

Duur

De voorlichtingen duren ongeveer een uur. Het tijdstip bepalen we in overleg. Dit kan ook na werktijd. 

Interactief 

De afgelopen maanden heeft Stigas flink wat ervaring opgedaan met het geven van online voorlichtingen. Dit heeft ons geholpen om een gevarieerd en afwisselend programma samen te stellen. Niet alleen luisteren maar als deelnemer kun je zelf ook volop meedenken en meedoen! 

Programma ZOOM

We geven ze in het programma ZOOM. Deelnemers krijgen vooraf een korte uitleg over dit programma toegestuurd.    

Tarief

De voorlichtingen worden kosteloos gegeven aan studieclubs en werkgevers- en werknemersorganisaties, gelieerd aan de dragende organisaties van Stigas. De dragende organisaties zijn: LTO Nederland, Cumela, Branchevereniging VHG, FNV en CNV Vakmensen.

  • Voor bedrijven die bij Stigas zijn aangesloten: € 515,00 (toolbox).
  • Voor niet-aangesloten bedrijven: € 645,00

Aanmelden

Je kunt jouw organisatie of groep hieronder direct aanmelden.
Vermeld in het veld 'Overig' het onderwerp van de gewenste voorlichting.  

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 7500 bedrijven gingen je voor