Training Effectief omgaan met verzuim

Als werkgever krijg je te maken met verzuim. Hoe ga je hiermee om? Bij ziekte van een medewerker moet je zo nu en dan lastige gesprekken met elkaar voeren over het verzuim. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) maakt het niet eenvoudig om tijdens zo’n gesprek jouw medewerker vragen te stellen over zijn of haar gezondheid. In de training Effectief omgaan met verzuim van Stigas en Sazas leer je wat je mag en kan bij ziekteverzuim.

 

Inhoud training

De training Effectief omgaan met verzuim helpt je om inzicht en praktisch toepasbare kennis te krijgen over de aard, achtergrond en redenen van verzuim. Aan het eind van de training weet je precies wat kan en mag als het gaat om verzuim van uw medewerker. De trainers leren jou welke beïnvloedingsmogelijkheden je als werkgever en/of leidinggevende hebt en bij wie welke verantwoordelijkheden liggen.
In de training staat het oefenen van gespreksvormen met een trainer en een acteur centraal. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van (praktijk)ervaringen en het oefenen met voorbeelden uit jouw eigen bedrijf. Zo leer je met en van elkaar.

Tijdens de training krijg je onder andere antwoord op onderstaande vragen:

•    Wat kan ik en wat mag ik als het gaat om verzuim?
•    Wat kan ik van een medewerker verwachten bij verzuim?
•    Hoe beïnvloed ik het gedrag van mijn medewerker?
•    Hoe ga ik het gesprek met mijn medewerker aan, zonder dat dit uit de hand loopt?
•    Moet ik een ziekmelding altijd accepteren of mag ik er ook vraagtekens bij zetten?

‘Ik heb veel gehad aan het oefenen met de acteur en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers. Ik weet nu dat ik als werkgever meer invloed heb op verzuim en het gedrag van mijn medewerker dan ik altijd heb gedacht!’

Doelgroep

Deze eendaagse training is bedoeld voor werkgevers, leidinggevenden en HR-medewerkers.

Trainer

De training wordt gegeven door Stigas adviseur Corine Witter.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 350,- (excl. btw) per persoon, inclusief lunch. Ben je klant van Sazas en heb je de verzuimoplossing HandenVrij Basis, HandenVrij Compleet of Handenvrij MKB verzuim-ontzorg? Dan is de training gratis.

Meer informatie

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op met de Sazas klantenservice: 088 56 79 100 of mail