Ziekteverzuim

Een langdurig zieke medewerker is vervelend. Voor uw bedrijfsvoering, de kosten en uiteraard voor de medewerker zelf. Als werkgever is het goed te weten wat je taken en verplichtingen zijn. In ons Stappenplan verzuimbegeleiding staat wat je moet doen. Er zijn drie soorten verzuim:

Kort verzuim. Dit kan een eenvoudig griepje zijn.

Kortdurende frequent verzuim. Uw medewerker is dan regelmatig even ziek.

Langdurige verzuim.

Er is verzuim. Wat nu?

Het is vervelend als je medewerker ziek wordt. In de eerste plaats voor je medewerker zelf. Maar ook voor jou: er valt een gat. En dat moet je opvullen. En je bent verantwoordelijk voor het doorbetalen van het loon. Daarom is het verstandig om een preventiegesprek te voeren als de medewerker weer terug is.

Onze verzuimbegeleiding zorgt ervoor dat je medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Uiteraard wel op een verantwoorde manier.

Er is verzuim, wat nu?
Voorkom verzuim

Voorkom verzuim

Voorkomen is beter dan genezen. Zo is het ook met verzuim. Er zijn dingen die je kunt doen om verzuim te voorkomen. Je kunt je medewerkers een preventief medisch onderzoek (PMO) aanbieden om gezondheidsrisico`s op te sporen.

Lees meer over het voorkomen van ziekteverzuim. Of bied je werknemers een PMO aan:

Langdurig verzuim

Heb je een zieke medewerker? En ben je samen al een jaar bezig met de terugkeer op het werk? Is het niet duidelijk of het binnenkort lukt hem weer zijn werk te laten doen? Dan is een arbeidsdeskundig onderzoek zinvol.

Start met een arbeidskundig onderzoek of een re-integratietraject:

Langdurig verzuim
Arbopakket seizoenswerkers

Een veilige en gezonde werkplek voor je seizoensmedewerkers

Een gezonde en veilige werkplek voor seizoensmedewerkers. Dat voorkomt ongelukken en gezondheidsklachten. Ben je zelfstandig ondernemer? Heb je geen vaste medewerkers maar soms wel seizoensmedewerkers? Dan ben je volgens de Arbowet verplicht om een basiscontract met een arbodienstverlener te hebben.

Vraag het Arbopakket voor seizoenswerkers aan:

Diensten