Radiografisch bestuurbare taludmaaier

Naam Radiografisch bestuurbare taludmaaier (Spider)
Sector Mechanisch loonwerk, hoveniers
Omschrijving werkzaamheden Het maaien van hellingen steiler dan 30 graden wordt veelal verricht met een bosmaaier of machines waarachter gelopen moet worden. Het al lopend dragen van de bosmaaier geeft naast belastende weersomstandigheden, benzinestank, trillingsbelasting, geluidsbelasting en belasting van het enkelgewricht, een forse fysieke belasting.
Arbeidsvriendelijkheid De gebruiker kan m.b.v. de radiografische afstandsbediening alle functies van de talud(circel)maaier bedienen. Hierdoor vermindert de fysieke belasting van de werknemer aanzienlijk. Verder is het gunstig dat ook de invloed van het weer, benzinestank, trillingsbelasting en geluidsbelasting geheel of gedeeltelijk vermindert.
Opmerking(en) m.b.t. veiligheid Wanneer het signaal van de radiografische afstandsbediening wordt onderbroken stopt de motor. Zowel de machine als de afstandbediening zijn beide voorzien van een noodstop.
Technische gegevens De Spider is voorzien van een 13,4 kW (18 pk) Kawasaki benzinemotor. De vier hydraulisch aangedreven wielen met Danfoss hydromotoren draaien constant zonder differentieel en kunnen elk 360 graden draaien. De Spider heeft een extra benzine pomp en een extra oliepomp waardoor de motor blijft draaien op steile hellingen. Hellingen van 40 graden zijn geen probleem. De statische kiephoek is 65 graden. De capaciteit bedraagt 2000 tot 3000 m2/uur. De maaibreedte is 80 cm., transportbreedte 120 cm. Maaihoogte van 8 tot 13 cm. Gewicht 245 kg.
Opties  
Kosten Circa € 21.000,- (inclusief trailer)
Leverancier(s) C. v.d. Pols & Zn. B.V.
Stationsweg 36
3214 VK  ZUIDLAND
Telefoon: 0181 – 458 845
Email: info@pols.nl
Website(s) Website: http://www.pols.nl/ (leverancier in Nederland)
Overige informatie