Vink jij alles af voor een gezond bedrijf?

Een gezond bedrijf. Zo doe je dat!

Hebben jouw medewerkers een gezonde werkplek? Werken ze allemaal even veilig? En net zo belangrijk: zitten ze lekker in hun vel? Vragen waar wij het antwoord op weten. 

Bij Stigas hebben we jarenlange ervaring met het zorgen voor gezonde medewerkers in agrarische en groene bedrijven. Gezonde medewerkers zorgen namelijk voor gezonde bedrijven. En gezonde bedrijven zorgen voor een gezonde sector.

3v

De 3V's van Stigas

Om te zorgen voor gezonde medewerkers én een veilige werkomgeving, biedt Stigas diensten aan op drie gebieden

Deze drie thema’s zijn essentieel om medewerkers en jouw bedrijf gezond te houden. Wil jij aan de slag met een of meerdere thema’s in jouw bedrijf? Om je goed op weg te helpen, hebben we een digitale brochure gemaakt. Hierin lees je hoe je dit kan aanpakken. Ook ervaringen van andere bedrijven in de sector staan erin.

Veiligheid

Veiligheid op de werkvloer gaat niet alleen over veilige en goedgekeurde machines. Veilig gedrag is minstens zo belangrijk. Ontdek wat Stigas biedt om een veilige werkomgeving te creëren.

→ Alles over veiligheid

Vitaliteit

Medewerkers die gezond, vitaal en productief aan het werk zijn en blijven, dat is de grote uitdaging voor de toekomst. Zeker nu we langer doorwerken. Bekijk wat Stigas kan bieden om hiermee aan de slag te gaan.

→ Alles over vitaliteit

Verzuim

Om jouw medewerkers zo gezond mogelijk te houden, bieden we verzuimbegeleiding aan specifiek voor de agrarische en groene sector. Ontdek alle voordelen van de verzuimbegeleiding van Stigas.

→ Alles over verzuim

Hoe zorg ik voor gezonde medewerkers én een veilige werkomgeving?

Ieder bedrijf is uniek. Daarom kijken we goed naar de situatie in jouw bedrijf. Zo kunnen we inschatten welke aanpak bij jullie het beste gaat werken.

Hoe je dit het in jouw organisatie het beste kan aanpakken, lees je in onze handige digitale brochure. Hierin staat hoe je eenvoudig aan de slag kan in jouw bedrijf én hoe andere bedrijven dit aanpakken. 

Brochure 3V
Math

“Gezonde medewerkers zorgen voor gezonde bedrijven. Gezonde bedrijven zorgen voor een gezonde sector.”

Met een gemotiveerd en gespecialiseerd team, met brede kennis van de agrarische en groene sector, zetten wij ons dagelijks in voor gezonde werkplekken.

Math Creemers
Directeur Stigas

Het geheim achter vitale medewerkers

Bij Herman Vaessen, hoveniers-, groen- en boomverzorgingsbedrijf in het zuiden van het land, staat veiligheid hoog in het vaandel. Hun motto is ‘we werken veilig of we werken niet’, dit is duidelijk terug te zien in al hun keuzes. Zoals het aanbieden van laagdrempelige fysiotherapie aan alle medewerkers. Maar dat is niet alles. Herman Vaessen heeft meegedaan aan verschillende programma's van Stigas, waaronder "Werken aan Morgen". Ralf Vaessen vertelt vol enthousiasme waarom vitaliteit zo belangrijk is voor het bedrijf.

Verzuimpreventie bij Porta Nova

Bij rozenkwekerij Porta Nova uit Waddinxveen staat topkwaliteit voorop. Dagelijks zet een groot team van professionals zich in om de perfecte roos te kweken. Om dit te bereiken, zorgt Porta Nova voor een fijn werkklimaat en plezier op de werkvloer. Niet gek dat dit zich vertaalt in een lage afwezigheid door verzuim. Aad van Luijk over het geheim van de juiste verzuimpreventie én het creëren van een prettige werksfeer.

"Zo werkt de RIE voor ons!"

Annemiek Hofland van Hofland Flowering Plants: “Medewerkers moeten zich veilig voelen op je bedrijf, dat is een basisvoorwaarde. De RIE helpt hierbij”.

Annemiek deelt haar tips voor andere ondernemers over het werken met de RIE.

Direct hulp nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs.

“Aan Stigas heb ik een partner waarmee ik kan lezen en schrijven”

We hebben geleerd in het denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Zo vinden we altijd passend alternatief werk voor een medewerker die zijn huidige werk voorlopig niet kan doen.

- Myra Waegemakers Van der Tol Groep / Hoofd Personeelszaken

“Aan Stigas heb ik een partner waarmee ik kan lezen en schrijven”
Werken aan Morgen

“Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van iedere organisatie.”

"Wij helpen bedrijven en medewerkers bij de problemen die ze hebben én we zorgen ervoor dat ze continu flexibel kunnen reageren op veranderende omstandigheden in de sector. Oftewel: duurzame inzetbaarheid.”

- Marlies Kamps arbeids- en organisatiedeskundige MWO