Arbeidsdeskundig onderzoek

Wat is het?

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek maakt de Arbeidsdeskundige een analyse van het re-integratietraject. Er wordt gekeken naar de belasting van het werk aan de ene kant en de belastbaarheid van de medewerker aan de andere kant. Dit resulteert in een praktisch advies over het voortzetten van de re-integratie. Na het onderzoek heb je een antwoord gekregen op vragen als:

  1. Is het mogelijk om binnen twee jaar weer terug te keren in het eigen werk?
  2. Kan het werk op een andere manier worden gedaan of kunnen er aanpassingen aan de werkplek worden gedaan waardoor de werknemer zijn eigen werk weer kan doen?
  3. Is er binnen het bedrijf ander geschikt (passend) werk aan te bieden?
  4. Worden bovenstaande vragen met ‘nee’ beantwoord? Dan is er aanleiding om te gaan omkijken naar een baan bij een andere werkgever. Dit wordt het tweede spoor genoemd. Stigas helpt hierbij.

Wanneer heb je het nodig?

Het inschakelen van een Arbeidsdeskundige is zeer nuttig als normale re-integratie inspanningen niet lukken. Een deskundige die met je meedenkt en je van praktisch advies voorziet op basis van jarenlange ervaring, is dan van onschatbare waarde. Voor de medewerker is een arbeidsdeskundige toetsing het middel om duidelijkheid te krijgen over mogelijkheden van terugkeer naar zijn werk en wat daar eventueel voor nodig is.

Als werkgever ben je overigens wettelijk verplicht om je in te spannen je zieke medewerker weer te laten terugkeren op de werkvloer. De overheid controleert of u zich hiervoor voldoende hebt ingezet. Door een arbeidsdeskundig onderzoek te doen, toon je aan dat je voldoende je best doet.

Waarom Stigas?

De Arbeidsdeskundigen van Stigas kennen als geen ander de agrarische bedrijfsvoering en kunnen direct op-maat advies geven. Bovendien hebben zij een uitgebreid netwerk in de agrarische en groene sectoren. Dit is weer handig als er binnen jouw bedrijf geen geschikte werkzaamheden meer zijn voor je medewerker en je op zoek moet naar een andere werkgever (het tweede spoor).

Hoe werkt het?

De Arbeidsdeskundige maakt een afspraak en komt naar jouw bedrijf voor een gesprek met jou en de uitgevallen werknemer. Vervolgens bekijkt je met elkaar uitgebreid de werkplek. Na afloop ontvang je een rapportage over het re-integratietraject en krijg je praktisch advies over het voortzetten van de re-integratie. Wanneer je werknemer het advies krijgt om een tweede spoor in te zetten, zal Stigas je daarbij helpen.

Wat kost het?

De kosten voor het arbeidsdeskundig onderzoek inclusief rapportage bedragen € 1.060,- (ex BTW).

Let op: mogelijk worden de kosten voor dit arbeidsdeskundig onderzoek vergoed door je verzekeraar. Neem hierover contact op met je verzekeraar.

Arbeidsdeskundig onderzoek

€ 1.060,- ex BTW

Let op: mogelijk worden de kosten voor dit arbeidsdeskundig onderzoek vergoed door je verzekeraar. Neem hierover contact op met je verzekeraar.

Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 14.000 bedrijven gingen je voor