Verzuim

Verzuimbegeleiding van Stigas

Alles over onze verzuimbegeleiding 'Grip op Verzuim'

verzuim

Waarom de verzuimbegeleiding van Stigas?

Als jij ook wel eens te maken hebt gehad met een werknemer die uit de roulatie is, weet je dat een helpende hand in de vorm van goede begeleiding van onschatbare waarde is om hen weer op het goede spoor te krijgen. Dat is precies wat Stigas aanbiedt, maar dan met een speciaal tintje. Stigas is er namelijk exclusief voor de boeren, tuinders en alles daar tussenin - oftewel, de agrarische en groene sector.

Onze verzuimspecialisten praten niet alleen de taal van de sector, maar zijn er volledig in ondergedompeld. En ze staan te popelen om jouw organisatie en werknemers verder te helpen, gewapend met een combinatie van uitgebreide kennis, de bereidheid om de tijd te nemen, en onverdeelde aandacht voor iedere uitdaging. En dat is precies wat jij nodig hebt!

De voordelen van verzuimbegeleiding door Stigas

Eén contactpersoon

Je ontvangt altijd één vast contactpersoon die de taal spreekt van de agrarische en groene sector. We hebben geen vakinhoudelijke uitleg nodig: we begrijpen jou en de business.

Meer waar voor je geld

Stigas zal er alles aan doen om je zieke werknemer duurzaam te laten re-integreren. We doen nét dat stapje extra wat er voor zorgt dat je maximaal ontzorgd en ondersteund wordt. 

Aanpak binnen 2 dagen

Bij verzuim zijn de eerste dagen zeer belangrijk voor het verdere verloop van de re-integratie. Daarom starten we binnen 2 dagen met de begeleiding van jouw zieke medewerker.

Verzuim voorkomen

Onze adviseurs kennen jouw bedrijf en geven niet alleen advies om medewerkers sneller aan het werk te krijgen, maar ook om risico's aan te pakken om toekomstig verzuim te voorkomen. 

Wat houdt Grip op Verzuim van Stigas in?

De verzuimbegeleiding van Stigas kenmerkt zich door kwaliteit en eerlijke begeleiding, omdat:

  • Onze bedrijfsartsen en re-integratieadviseurs de sector kennen en bij uitstek geschikt zijn om jouw zieke medewerker te begeleiden.
  • Je voldoet aan alle verplichtingen uit de Wet verbetering Poortwachter en de Arbowet en het basiscontract arbodienstverlening.
  • We de risico’s kennen binnen de sector en onze aanpak daarop afstemmen. Daar profiteert het hele bedrijf van, ook collega’s die niet ziek zijn.
  • Je nauw samenwerkt met een klantteam, speciaal voor jou opgesteld. Zo ben je ervan verzekerd dat preventiezorg en verzuimbegeleiding optimaal op elkaar zijn afgestemd.
verzuim

Wat zijn de kosten?

Grip op verzuim compleet

De kosten voor ons pakket 'Grip op Verzuim Compleet' bedragen €135,- per werknemer per jaar (tarief 2024).

Meer dan 50 medewerkers?

Heeft jouw bedrijf meer dan 50 medewerkers? Dan is maatwerk mogelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden hierin? Klik dan hier.

Zelfstandig ondernemer?

Ook voor zelfstandige ondernemers, die uitsluitend of vrijwel uitsluitend werken met seizoenswerkers, is er een speciaal maatwerkpakket.

Myra

“Aan Stigas heb ik een partner waarmee ik kan lezen en schrijven.”

We hebben geleerd in het denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Zo vinden we altijd passend alternatief werk voor een medewerker die zijn huidige werk voorlopig niet kan doen.

Lees meer
Myra Waegemakers
Hoofd Personeelszaken

Ontvang meer info over onze verzuimbegeleiding