Kosten Baten Indicator

Klaar in 10 minuten

Duurzame inzetbaarheid

De kosten-baten-indicator is een indicatief instrument bedoeld om een indruk te krijgen waar je als ondernemer rendement kunt halen door gericht te investeren in duurzame inzetbaarheid.

Voor de berekening zijn specifieke kengetallen nodig. Je kunt deze ter plekke invullen of vooraf verzamelen. Het formulier om vooraf te verzamelen vind je hier.

Start berekening

Wat levert het op?

Een beeld van de huidige situatie, vergeleken met het gemiddelde in de sector. Ook geeft de indicator inzichten en tips.
Meestal zijn er in een organisatie ook mensen met een minder goede gezondheid, een minder stevige motivatie, verouderde kennis en vaardigheden of een verstoorde werk-privébalans. Deze mensen zijn minder inzetbaar en dat wordt de komende jaren misschien nog erger. Zij zijn kwetsbaar en niet duurzaam inzetbaar. Dat heeft nadelige gevolgen voor hun productiviteit nu en op de lange termijn. Bij verminderde productiviteit krijg je minder 'waar' voor je geld. Er is sprake van verspilling. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid kun je die verspilling verminderen. Dan heb je voor hetzelfde geld productievere mensen.
 

Disclaimer: De Kosten Baten Indicator maakt gebruik van unieke referentiedata over duurzame inzetbaarheid. Stigas beheert deze data. De indicator wordt regelmatig geactualiseerd.

Wat leveren jouw investeringen op?

Bedrijfskenmerken

Medewerkers

Financieel

Sector

Verzuim

%
%

Wat leveren jouw investeringen op?

Achtergrond

Voor je de uitslag ziet, vragen we om wat meer informatie.