“Het liefst gaan we in gesprek over hoe we verzuim kunnen voorkomen.”

Verzuim voorkomen

Tim van der Meer is arbeidsdeskundig adviseur bij Stigas. Samen met de re-integratieadviseurs is hij verantwoordelijk voor een goede verzuimbegeleiding van werkgevers en werknemers in de sector. Wekelijks gaat hij langs bij bedrijven om adviezen te geven over verzuim, maar ook over het voorkomen daarvan.

“Het eerste doel van de verzuimbegeleiding van Stigas is uiteraard om een zieke medewerker weer snel en duurzaam terug te laten keren op zijn of haar werk. Om dit zo goed mogelijk te begeleiden is het fijn als de werkgever en werknemer een partner hebben die hun werksituatie kent en ook weet wat er speelt. Door onze sectorkennis spreken we de taal van de sector - praktisch en down-to-earth - en weten we welke oplossingen we kunnen bieden voor werkgever en werknemer.”

Verzuim Stigas

“Naast de juiste verzuimbegeleiding is de integraliteit van Stigas echt ons sterke punt. We hebben veiligheid, vitaliteit en verzuimbegeleiding onder één dak. Alles wat voor duurzame inzetbaarheid zorgt, kunnen we aanbieden bij de klant. Dat betekent dat we niet alleen zieke mensen goed terug kunnen begeleiden, maar ook dat we met de klant kunnen kijken wat we kunnen doen om te voorkomen dat mensen ziek worden. Denk aan het in kaart brengen van de veiligheidsrisico's in het bedrijf , de juiste instructies om veilig te werken of om je medewerkers vitaal en inzetbaar te houden. Dit maakt ons een complete partner voor bedrijven in de sector.”

Verzuim voorkomen? Regel het met Stigas.

Om jouw medewerkers zo gezond mogelijk te houden bieden we verzuimbegeleiding aan, speciaal voor de agrarische en groene sector.
Om verzuim goed te begeleiden én te voorkomen in jouw organisatie kijken we specifiek naar jouw bedrijf om in te schatten welke aanpak het beste werkt. Bekijk hier meer diensten en producten van Stigas. 

Grip op Verzuim van Stigas

Tot 1 december 2023 heb je de kans om over te stappen van verzuimbegeleiding. Speciaal voor de agrarische en groene sector biedt Stigas verzuimbegeleiding aan. Ben je verzekerd voor verzuim, dan is het goed te weten dat Stigas samenwerkt met verzekeringspartners met jarenlange ervaring in de agrarische en groene sector, zoals Cumela Verzekeringen, LTO Verzekeringen en Sazas. Ben je bij een van deze partijen verzekerd en stap je over naar Stigas, dan zorgen wij ervoor dat de overstap met je verzekeraar wordt geregeld. Wel zo makkelijk!

Klik hier om over te stappen of om meer informatie aan te vragen over onze verzuimbegeleiding.

Alles over verzuim

Aangezien het verzuim op dit moment weer hard stijgt, belichten we vanaf heden iedere week een onderwerp om verzuim te voorkomen. Benieuwd naar al onze artikelen over verzuim en de begeleiding daarvan?

→ Verzuimbegeleiding van Stigas: waarom?
→ Hoe voorkom ik dat een arbeidsconflict leidt tot verzuim?
→ De tikkende tijdbom van frequent verzuim (en 5 stappen om ermee aan de slag te gaan)
→ Onzekere tijden, tijd om te ontzorgen
→ Hoe begeleid ik mijn medewerker bij verzuim?
→ Hoe voorkom ik verzuim? Dit zijn de drie belangrijkste tips