Waarom Stigas verzuimbegeleiding voor bedrijven verzorgt

Verzuimbegeleiding

Ziekteverzuim in de organisatie is nooit fijn. Naast dat je een zieke medewerker hebt, betekent dit vaak ook een flinke kostenpost. Maar wanneer spreek je eigenlijk van verzuim? Hoe verlaag je je verzuimkosten en zorg je voor gezonde medewerkers? En waarom heeft Stigas eigen verzuimbegeleiding speciaal voor de sector? We leggen het je graag uit.

Verzuim: hoe en wat?

Verzuim betekent dat een werknemer meer dan 4 opeenvolgende dagen afwezig is, wordt hij als afwezig beschouwd en kun je spreken van verzuim. Vroeger werd ziekteverzuim gezien als een persoonlijk probleem en moesten medewerkers er zelf mee omgaan. Vandaag de dag nemen bedrijven verzuim gelukkig serieuzer en bieden zij vaak begeleiding aan werknemers die worstelen met langdurig afwezig zijn van het werk. 

Waarom biedt Stigas eigen verzuimbegeleiding aan?

De agrarische en groene sector is één van de belangrijkste economische sectoren in ons land. Het kent een eigen manier van werken en een eigen taal. Een taal die Stigas het beste spreekt. Om het stijgende verzuim in de sector tegen te gaan, heeft Stigas het initiatief genomen om een op de sector toegesneden verzuimbegeleiding op te zetten. Verzuimbegeleiding door specialisten die de sector door en door kennen en één doel voor ogen hebben: jouw bedrijf gezond houden.

Wat maakt Stigas anders dan andere verzuimbegeleiders?

De verzuimbegeleiding van Stigas – het pakket Grip op Verzuim - is speciaal voor de agrarische en groene sector ontwikkeld en onderscheidt zich daarmee van andere arbodienstverleners. De voordelen:

  • Je hebt één vaste contactpersoon die de taal van de sector spreekt.
  • Onze professionals zijn in de sector gespecialiseerd.
  • Het meest volledige pakket en een scherp tarief.
  • Binnen 2 dagen starten we met de begeleiding van jouw zieke medewerker. Hierdoor bespaar je op verzuimkosten.
  • Als veiligheids- en gezondheidsexpert zorgen we ook voor een goede preventieaanpak.

Mocht je benieuwd zijn naar alle voordelen, klik dan hier.

Maak je keuze.

Zeker in deze tijd is het goed om eens kritisch naar je verzuim te kijken en hoe je je verzuimbegeleiding geregeld hebt. Weet dat je bij Stigas de kans hebt om over te stappen van verzuimbegeleiding. Stigas werkt samen met verzekeringspartners met jarenlange ervaring in de agrarische en groene sector zoals Cumela Verzekeringen, LTO Verzekeringen en Sazas. Wanneer je verzekerd bent voor verzuim en overstapt naar Stigas zorgen wij ervoor dat deze overstap met desbetreffende verzekeraar wordt geregeld. Wel zo gemakkelijk! 

Klik hier om over te stappen of om meer informatie aan te vragen over onze verzuimbegeleiding.

Meer lezen over verzuim

Aangezien het verzuim deze periode weer hard stijgt, belichten we iedere week een onderwerp om verzuim te voorkomen. Benieuwd naar al onze artikelen over verzuim en de begeleiding daarvan?

Hoe voorkom ik dat een arbeidsconflict leidt tot verzuim?
De tikkende tijdbom van frequent verzuim (en 5 stappen om ermee aan de slag te gaan)
Hoe Van der Tol Groep verzuim voorkomt