Vitaliteitsscan en vitaliteitscoaching

Wil jij meer grip op de vitaliteit in jouw bedrijf? En medewerkers die aan hun vitaliteit en inzetbaarheid willen werken daarbij ondersteunen? Dan is de vitaliteitsscan misschien iets voor jou. 

Vitaliteitsscan Stigas

Vitaliteitsscan

De vitaliteitsscan is een digitale vragenlijst die meet in hoeverre jouw medewerkers lichamelijk en geestelijk in staat zijn hun werk te doen. Het is een breed medewerkersonderzoek dat op individueel niveau én op groepsniveau inzicht geeft. De scan meet onder andere lichamelijke belasting, emotionele belasting, productiviteit, werkgeluk, en leefstijlelementen als voeding, bewegen, ontspanning, alcohol, roken en body mass index (BMI). De scan is gebaseerd op de internationaal erkende Work Ability Index, ook wel de Werkvermogensmonitor genoemd en maakt onderdeel uit van het gratis programma Werken aan morgen

De vitaliteitsscan voorspelt verzuim en uitval. Daarnaast meet de vitaliteitsscan productieverlies door verminderde inzetbaarheid en geeft daarmee inzicht in het onbenut potentieel van je medewerkers. Dat is interessant voor jou als werkgever.

Vitaliteitscoaching

Jouw medewerkers krijgen met de vitaliteitsscan zicht op hun persoonlijke vitaliteit en inzetbaarheid. Als ze daar open voor staan, kunnen ze daarna - ook via het gratis programma - kosteloos gebruik maken van een vitaliteitscoach. 

Een vitaliteitscoach helpt je om lichamelijk, mentaal en emotioneel beter te functioneren door uitdagingen in het werk te onderzoeken. Het kan stress verminderen, energie verhogen en persoonlijke groei bevorderen. Een coach helpt bij doelen scherper te krijgen, het bepalen van doelen en het zoeken naar de juiste vervolgstappen om deze te bereiken. Het resultaat? Meer grip, minder stress, meer energie en een impuls aan je persoonlijke groei. 

Goed om te weten: voor de medewerkers is hun privacy gewaarborgd. Stigas werkt AVG proof. Als werkgever krijg je zonder schriftelijke toestemming nooit persoonlijke informatie over een medewerker.

Vitaliteitscoaching
Werken aan morgen aanmelden

Werken aan morgen

De vitaliteitsscan en de vitaliteitscoaching maken onderdeel uit van het Stigasprogramma Werken aan morgen. In het kader van het pensioenakkoord zijn door de overheid financiële middelen beschikbaar gesteld om vanuit de sectoren te investeren in duurzame inzetbaarheid. Ook Colland Arbeidsmarkt legt een deel bij. Vandaar dat de vitaliteitsscan kosteloos kan worden aangeboden aan bedrijven die Collandpremie afdragen. Ook de begeleiding in het vervolgtraject (coaching en werkplekonderzoek) is kosteloos. De subsidie loopt tot 1 juli 2024. Er is een maximum aantal vitaliteitsscans. Heb je belangstelling, wacht dan niet te lang.

Ja, ik wil een vitaliteitsscan voor mijn bedrijf aanvragen

Wil jij een vitaliteitsscan voor jouw bedrijf? Je kan je gratis aanmelden om direct in kaart te krijgen waar jij het beste kan beginnen.

Vitaliteitsscan Stigas