Werken aan duurzame inzetbaarheid loont

Deze tijd vraagt meer dan ooit om bedrijven en medewerkers die zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Aandacht voor gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling betekent: meer werkplezier, minder ziekteverzuim, hogere kwaliteit en hogere productiviteit.

Werken aan morgen

Het programma Werken aan morgen geeft je handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Werken aan morgen is mede mogelijk dankzij subsidie van het Europees Sociaal Fonds.

Bedrijfsaanpak bedrijven met minder dan 15 medewerkers

Investeren in duurzame inzetbaarheid zorgt voor een waardevolle en langdurigere relatie tussen de werkgever en de medewerker. Dit zorgt voor gezonde en vitale medewerkers en voorkomt dure en tijdrovende personeelswisselingen. Het geeft de medewerker rust en ruimte zich te ontwikkelen. Waar mogelijk werkt Stigas samen met andere sectorpartijen zoals Kasgroeit.

bedrijfsaanpak minder dan 15 medewerkers
Bedrijfsaanpak meer dan 15 medewerkers

Bedrijfsaanpak bedrijven met meer dan 15 medewerkers

Bij grote(re) bedrijven gelden dezelfde voordelen als bij kleine. Daarnaast geldt dat investeren in duurzame inzetbaarheid de turbulentie in de organisatie vermindert. Een goede balans tussen ‘werkvermogen’ en ‘inzetbaarheid’ zorgt ervoor dat je medewerkers kunnen meebewegen met de ontwikkelingen.

Kosten-baten Indicator

De kosten-baten-indicator is een indicatief instrument bedoeld om een indruk te krijgen waar je als ondernemer rendement kunt halen door gericht te investeren in duurzame inzetbaarheid.

Workshop Groeikracht

‘Wat zijn je belangrijkste drijfveren?’, ‘Waar krijg je energie van?’, ‘Waarom kom jij je bed uit en sta je elke ochtend weer op je werk?’ Vragen die je jezelf als ondernemer of als management team kunt stellen. En ook voor medewerkers zijn dit belangrijke vragen. De antwoorden zijn bepalend voor de wendbaarheid en daarmee de toekomstbestendigheid van je bedrijf.

In de workshop Groeikracht ga je hierover met elkaar in gesprek. Samen met de adviseur van Stigas bepaal je of je de workshop als management team doet, of met (een deel van) je medewerkers. Na afloop ontvang je een adviesrapportage, met persoonlijke toelichting van de trainer.

Sessie groeikracht
Agrariƫrs op een veld

Vitaliteitsscan

Hoe vitaal ben je nu? En - als je blijft doen wat je nu doet - over vijf jaar? Je ontdekt het met de online vitaliteitsscan. Ook krijg je tips om je gezondheid en vitaliteit te vergroten. Laat de uitslag zien dat er iets moet gebeuren om je vitaliteit op peil of op een hoger niveau te krijgen? Dan krijg je een coachingsgesprek door een adviseur van Stigas aangeboden. Deze vitaliteitsscan is onderdeel van de bedrijfsaanpak en wordt binnenkort ook los aangeboden.

Inspiratieplatform (e-learning)

Hét stappenplan naar duurzame inzetbaarheid bestaat niet. Elke bedrijf en elke medewerker is weer anders. Niets werkt bij iedereen. Wel zijn er goede voorbeelden die bij veel bedrijven en medewerkers aanslaan. Je vindt ze op ons inspiratieplatform.