Risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE)

Met de nieuwe RIE van Stigas brengt u de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op uw bedrijf in kaart. En u geeft aan wat u gaat doen om deze te beheersen. Een goed opgestelde RIE helpt ongevallen te voorkomen.

Werken er in uw bedrijf mensen onder uw gezag? Dan bent u wettelijk verplicht een RIE te hebben. De RIE van Stigas is laagdrempelig, nodigt uit om in actie te komen en activeert u èn uw medewerkers. Want veilig en gezond werken is een kwestie van gedrag.

Hoe werkt het?

 • U vult de RIE online in. Aan elk op te lossen knelpunt koppelt u een termijn. Als een knelpunt binnen deze termijn niet is opgelost, krijgt u automatisch een bericht.
 • U kunt uw Stigasadviseur, maar ook anderen, bijvoorbeeld uw VCA-auditor, machtigen om mee te kijken.
 • Uw Stigasadviseur kan u desgewenst begeleiden bij de uitvoering van de RIE en de RIE toetsen. Toetsing door een adviseur is verplicht voor bedrijven van 26 medewerkers of meer. Maar is ook bij minder medewerkers verstandig.

tarief

 • Bent u bij Colland aangesloten of hebt u een preventiecontract met Stigas en vult u de RIE helemaal zelf in? Dan is deze gratis.
 • Kiest u voor begeleiding en een eventuele toetsing door een Stigasadviseur en bent u bij Colland aangesloten? Dan betaalt u een sterk gereduceerd tarief.
  - Tot en met 9 personeelsleden betaalt u € 213,-
  - van 10 tot 25 medewerkers: € 273,-
  - van 25 tot 50 medewerkers: € 376,-
  - van 50 tot 100 medewerkers: € 486,-
  - van 100 tot 250 medewerkers: € 601,-
  - van 250 tot 500 medewerkers: € 747,-
  - meer dan 500 medewerkers: € 910,-.
 • Werkt u als zelfstandige in de agrarische en groene sector, dan hebben wij voor u een RIE, speciaal voor zelfstandigen.
 • Bent u niet bij Colland aangesloten, neem dan contact op met de Stigas Servicedesk voor een offerte of contract op maat: 085 – 044 07 00 (kies voor optie 1).

U krijgt een persoonlijke inlog

Bent u toe aan een nieuwe RIE? Ga dan hieronder naar 'DIRECT AANMELDEN'. Wij nemen dan contact met u op om af te stemmen welke vorm van ondersteuning u wenst.

U kunt ook bellen met de Stigas Servicedesk: 085 – 044 07 00 (kies voor optie 1). U krijgt dan een persoonlijke inlog en kunt meteen aan de slag. Ook voor meer informatie kunt u bij onze Servicedesk terecht.

Inloggen

Nadat u zich bij ons heeft aangemeld, ontvangt u een mail met uw persoonlijke inlogcode en een link naar de website van uw sector.

Hieronder kunt u ook naar de website van uw sector gaan.
Let wel, u moet zich eerst bij ons hebben aangemeld (zie hieronder in de groene balk DIRECT AANMELDEN) om in te kunnen loggen.

Akkerbouw en vollegrondsteelt -> KLIK HIER
Bloembollenteelt en handel -> KLIK HIER
Bos en natuur -> KLIK HIER
Boomteelt en vaste plantenteelt -> KLIK HIER
Fruitteelt -> KLIK HIER
Glastuinbouw -> KLIK HIER
Hoveniers en groenvoorziening -> KLIK HIER
Mechanisch loonwerk -> KLIK HIER
Melkveehouderij -> KLIK HIER
Paardenhouderij -> KLIK HIER
Pluimveehouderij -> KLIK HIER
Varkenshouderij -> KLIK HIER
Zorgboerderijen -> KLIK HIER. N.B. Samen met de Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) heeft Stigas een speciaal pakket voor zorgboerderijen ontwikkeld. Als aangesloten lid bij FLZ ontvangt u ook nog eens korting.

Heeft u eerder de RIE ingevuld?

Heeft u in het verleden een digitale RIE volgens de oude methodiek ingevuld? Via deze link kunt u de RIE terugvinden.
Is uw RIE drie jaar of ouder? Dan adviseren wij u om een RIE op te stellen met behulp van bovenstaande nieuwe methodiek. Als u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze Servicedesk via telefoon 085 - 044 07 00 (optie 1) of via mail: info@stigas.nl.

Wilt u zich aanmelden voor een risico-inventarisatie en –evaluatie?

Direct aanmelden