Werken aan morgen

Werken aan morgen: Bedrijfsaanpak

Zoek je naar een manier om de vitaliteit, het werkplezier en de inzetbaarheid van je medewerkers te vergroten? Nu en op de langere termijn? Dan is de bedrijfsaanpak Werken aan morgen er voor jou! Uitgangspunt is wat voor jouw bedrijf op dit moment belangrijk is. De vitaliteit van je mensen verhogen? De aanpak van werkstress? Vergroten van het werkplezier?

Goed om te weten: De bedrijfsaanpak is door subsidie van de overheid en Colland een gratis programma. 

Op maat

Elk bedrijf, groot of klein, is uniek en vraagt dus om een eigen aanpak. Samen met de Stigasadviseur ga je op zoek naar de juiste route. Die begint met het in kaart brengen van de huidige situatie. Daarna bepaal je de volgende stappen, voor jezelf en je medewerkers. Dat kan een startbijeenkomst of toolbox-meeting met je personeel zijn. Of je medewerkers vullen hun persoonlijke vitaliteitsscan in. 


Wat je ook kiest, de aanpak eindigt altijd met een inzetbaarheidsplan. Dit maak je samen met de Stigasadviseur. Hierin staan de maatregelen op het gebied van preventie, gezondheid, vitaliteit en personeelsbeleid die jouw bedrijf de komende periode gaat nemen.
 

werken aan morgen

De bedrijfsaanpak Werken aan morgen kent twee varianten

werken aan morgen

Variant 1

Eerste stap voor bedrijven tot 25 medewerkers 

Je begint met het invullen van de RIE van Stigas. Hieraan zijn, speciaal voor de bedrijfsaanpak duurzame inzetbaarheid, vragen toegevoegd die gaan over vitaliteit en inzetbaarheid. Je krijgt na het invullen van de vragen praktische tips. Of je maakt een vervolgafspraak met een adviseur voor een trajectaanpak Werken aan morgen.
 

Variant 2

Trajectaanpak Werken aan morgen voor bedrijven met meer dan 25 medewerkers. 

En voor kleinere bedrijven die - na variant 1 - een volgende stap willen maken. 

Voorbeelden van vraagstukken en thema’s waar je in dit traject mee aan de slag gaat: 

  • verzuim
  • lichamelijk of mentaal zwaar werk
  • uitdaging om nieuwe vakbekwame medewerkers aan te trekken
  • verloop, goede medewerkers willen behouden en/of verbinden met het bedrijf
  • oudere medewerkers
  • ontwikkelingen in de markt die om verandervermogen vragen
werken aan morgen

Geïnteresseerd in dit gratis programma?

We gaan graag met je in gesprek over wat er voor jouw bedrijf nodig is om een volgende stap te maken. Zodat we je kunnen begeleiden bij een aanpak die afgestemd op jullie bedrijf en jullie medewerkers.