Bedrijfshulpverlening (BHV)

Type Cursus
Doelgroep BHV 'er
Rubriek Veilig werken
Tijdsduur
8 uur
Soort inschrijving Als groep

Bedrijfshulpverlening in coronatijd -> hoe verleen je hulp aan iemand in nood in de 1,5 meter samenleving?

Onze praktijkgerichte trainers verzorgen BHV-cursussen die zijn afgestemd op uw sector. Ze gaan in op de meest voorkomende risico’s in uw sector, met veel voorbeelden uit de praktijk. Stigas verzorgt zowel de cursus BHV als de herhalingscursus.

 

'Een BHV-cursus gericht op mijn agrarische bedrijf. Waarin specifieke situaties die bij ons voorkomen worden behandeld. Daar heb ik wat aan! (citaat van een deelneemster)

Opzet

Op basis van de risico’s in uw sector leggen wij de nadruk op levensreddende handelingen, inclusief AED en brand en ontruiming. De theorie is praktijkgericht en interactief aan de hand van duidelijke sheets, geluid en filmbeelden. De dag wordt afgesloten met een examen. Hiermee bent u gecertificeerd BHV'er.

Dagdeel 1: Levensreddende handelingen, inclusief AED
In dit onderdeel wordt de theorie met praktijkoefeningen afgewisseld. Naast de gebruikelijke instructie verbandleer wordt u opgeleid tot gecertificeerd gebruiker van de AED. Met een oefen-AED gaat u aan de slag met mogelijke praktijksituaties.

Dagdeel 2: Onderdeel brand en ontruiming
Op een interactieve manier worden de deelnemers door de theorie geleid. Vervolgens brengt de deelnemer in diverse scenario's en op een realistische wijze het geleerde in de praktijk. Tijdens de buitenoefeningen worden echte branden geblust en worden praktijksituaties nagebootst.

Trainers

De cursus wordt gegeven door onze ervaren BHV-trainers. Zij komen dagelijks op agrarische en groene bedrijven en kennen de risico's op uw bedrijf. Deze kennis wordt actief ingebracht in deze cursus.

Voor wie?

De cursus wordt bij voorkeur aan groepen aangeboden tot maximaal 12 personen. Hierbij kunt u denken aan uw medewerkers. Het is ook mogelijk dat meerdere ondernemers samen, uw studieclub of brancheorganisatie het initiatief neemt.

Voorwaarden

De voorbereidende zelfstudie uit de lesboeken is een vereiste voor deelname aan deze cursus.

Duur

Eén dag.

Locatie

De cursus vindt plaats op uw bedrijf.

Tarief

De kosten bedragen slechts € 1.595,- per groep (incompany)
Deze kosten zijn exclusief BTW en exclusief lesboeken (€ 20,- per stuk). De lesboeken zijn verkrijgbaar via Stigas.

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

  • Specifiek voor jouw sector
  • Mogelijk op bedrijfslocatie
  • Ervaren agrarische trainers
Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 7500 bedrijven gingen je voor