Bedrijfshulpverlening (BHV)

Type Cursus
Doelgroep BHV 'er
Rubriek Veilig werken
Tijdsduur
8 uur
Soort inschrijving Als groep

Volg een (opfris)cursus bedrijfshulpverlening bij Stigas!

Wil je jouw medewerker(s) opleiden tot BHV-medewerker(s)of wil je dat jouw BHV-medewerker(s) weer volledig ‘bij zijn’ wat betreft kennis en vaardigheden om hulp te bieden bij een ongeval of calamiteit? Je regelt het met Stigas. 

Volledig op locatie of in combinatie met online 

We overleggen graag met je over wat het beste past bij jouw bedrijf.  

Meer informatie 

Stigas Servicedesk: 085-0440700 (optie 1) of mail info@stigas.nl.  
 

Onze praktijkgerichte trainers verzorgen BHV-cursussen die zijn afgestemd op jouw sector. Ze gaan in op de meest voorkomende risico’s in jouw sector, met veel voorbeelden uit de praktijk. Stigas verzorgt zowel de cursus BHV als de herhalingscursus.

'Een BHV-cursus gericht op mijn agrarische bedrijf. Waarin specifieke situaties die bij ons voorkomen worden behandeld. Daar heb ik wat aan! (citaat van een deelneemster)

Opzet

Op basis van de risico’s in jouw sector leggen wij de nadruk op levensreddende handelingen, inclusief AED en brand en ontruiming. De theorie is praktijkgericht en interactief aan de hand van duidelijke sheets, geluid en filmbeelden. De dag wordt afgesloten met een examen. Hiermee ben je gecertificeerd BHV'er.

Dagdeel 1: Levensreddende handelingen, inclusief AED
In dit onderdeel wordt de theorie met praktijkoefeningen afgewisseld. Naast de gebruikelijke instructie verbandleer word je opgeleid tot gecertificeerd gebruiker van de AED. Met een oefen-AED ga je aan de slag met mogelijke praktijksituaties.

Dagdeel 2: Onderdeel brand en ontruiming
Op een interactieve manier worden de deelnemers door de theorie geleid. Vervolgens brengt de deelnemer in diverse scenario's en op een realistische wijze het geleerde in de praktijk. Tijdens de buitenoefeningen worden echte branden geblust en worden praktijksituaties nagebootst.

Trainers

De cursus wordt gegeven door onze ervaren BHV-trainers. Zij komen dagelijks op agrarische en groene bedrijven en kennen de risico's op jouw bedrijf. Deze kennis wordt actief ingebracht in deze cursus.

Voor wie?

De cursus wordt bij voorkeur aan groepen aangeboden tot maximaal 12 personen. Hierbij kun je denken aan jouw medewerkers. Het is ook mogelijk dat meerdere ondernemers samen, een studieclub of brancheorganisatie het initiatief neemt.

Voorwaarden

De voorbereidende zelfstudie uit de lesboeken is een vereiste voor deelname aan deze basiscursus. Daarnaast hebben we een E-learning die je, ter voorbereiding op de basiscursus, in jouw eigen tijd kan doen.

Veilig trainen met gezond verstand

Uiteraard wordt de cursus op locatie gegeven met in achtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Duur

Eén dag.

Locatie

De cursus vindt plaats op jouw bedrijf (alleen incompany, niet bij individuele inschrijving).

Tarief

  • Voor een hele dag, bestaande uit twee onderdelen, betaal je € 1.675,- per groep (incompany, maximum 12 personen), exclusief BTW en exclusief lesboeken.
  • Voor een dagdeel betaal je slechts € 850,- per groep (incompany, maximum van 12 personen),  exclusief BTW en exclusief lesboeken.
  • Lesboeken: € 20,- per stuk, deze zijn verkrijgbaar via Stigas.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

  • Specifiek voor jouw sector
  • Mogelijk op bedrijfslocatie
  • Ervaren agrarische trainers
Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 14.000 bedrijven gingen je voor