Overzicht veiligheids- en preventiediensten

Stigas is dé veiligheidsexpert van de agrarische en groene sector en helpt jou om een veilige werkomgeving te creëren. Iedere organisatie kan op een eigen manier veilig werken. Bekijk hieronder welke diensten wij leveren om een veilige werkomgeving te creëren. Want een veilige werkplek regel je met Stigas.

Arbeidsrisico's

Risico-inventarisatie & Evaluatie (RIE)

Met de RIE van Stigas breng je de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op je bedrijf in kaart. En je geeft aan wat je gaat doen om ze onder controle te krijgen. Een goed opgestelde RIE helpt ongelukken en gezondheidsklachten te voorkomen.

Lees meer over de RIE

Werkplekonderzoek

De werkplek is de plek waar werknemers de meeste tijd doorbrengen. Juist hier kunnen beginnende gezondheidsklachten optreden. Een werkplek die niet aansluit bij de situatie van jouw werknemer kan uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim. Daarom kijken we of werkomgeving beter kan.

Meer informatie

Machineveiligheid en CE-markeringen

Onze veiligheidskundige adviseert graag over de veiligheid van jouw machines en beantwoordt vragen over CE-markeringen. Ook helpt hij je met de veiligheidsbeoordeling die je moet uitvoeren voordat je een nieuwe CE-gemarkeerde machine in gebruik neemt.

Meer informatie

Gezondheidsrisico's

Preventiespreekuur

Heb je vragen over veilig en gezond werken? Bijvoorbeeld over werkrisico's, persoonlijke beschermingsmiddelen of gezondheidsklachten die mogelijk samenhangen met het werk? Dan kunt u het preventiespreekuur bezoeken.

Meer informatie

Preventief Medisch Onderzoek

Een preventief medisch onderzoek (PMO) brengt de leefstijl, het werkvermogen en de geestelijke en lichamelijke gezondheidsrisico's van je medewerkers in kaart. Het doel is op tijd te herkennen welke gezondheidsrisico’s het werk heeft en welke gezondheidsrisico’s te maken hebben met de leefstijl van de medewerker.

Meer informatie

Trainingen en cursussen

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Onze praktijkgerichte trainers verzorgen BHV-cursussen die zijn afgestemd op jouw sector en bedrijf.

Meer informatie

Herhaalcursus BHV

Ben je al in het bezit van een BHV-certificaat en is deze toe aan een update? Dan is deze herhaalcursus voor jou.

Meer informatie

Training preventiemedewerker

In deze training wordt o.a. aandacht besteed aan de taak en de rol van de preventiemedewerker en zijn/haar positie in het bedrijf .

Meer informatie

Direct hulp nodig bij veilig werken?

Onze adviseurs helpen je graag.