Preventiespreekuur

Werkt u op een agrarisch bedrijf en heeft u vragen over veilig en gezond werken? Bijvoorbeeld over werkrisico's, persoonlijke beschermingsmiddelen of gezondheidsklachten die mogelijk samenhangen met het werk? Dan kunt u het preventiespreekuur bezoeken.

Gratis

Voor werknemers en ondernemers van agrarische of groene bedrijven die bij Stigas zijn aangesloten is het bezoek gratis.

Beroepsgeheim

Medewerkers van Stigas hebben een beroepsgeheim. Uw persoonlijke gegevens en de bedrijfsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uw afspraak wordt niet doorgegeven aan uw werkgever en uw werkgever krijgt ook geen factuur. Als uw gezondheidsklachten alleen kunnen verminderen door aanpassingen in uw werk of functie, krijgt u het wel het advies om met uw werkgever te overleggen.

Veelgestelde vragen

Met wat voor vragen kan ik terecht bij het preventiespreekuur?
Met allerlei vragen over veilig en gezond werken: vragen over een bepaald risico op het werk, vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen en vragen over gezondheidsklachten die mogelijk met het werk samenhangen.

Met welke vragen kan ik niet terecht bij het preventiespreekuur?
Met vragen die te maken hebben met uw ziekteverzuim. En met vragen die niet met uw werk samenhangen en waarvoor u terecht kunt bij een huisarts.

Waar wordt het spreekuur gehouden?
Stigas heeft spreekuurlocaties in het hele land. Nadat u een afspraak heeft gemaakt, krijgt u te horen welke locatie voor u het meest dichtbij is.

Kan mijn werkgever mij verplichten naar het preventiespreekuur te gaan?
Het preventiespreekuur gebeurt op vrijwillige basis. Werkgevers kunnen hun werknemers stimuleren om deel te nemen aan het spreekuur, maar ze mogen hen niet hiertoe verplichten.

Afspraak maken of meer informatie

Voor een afspraak of meer informatie kunt u bellen met de Stigas Verzuimdesk, telefoon 085-044 07 00 (kies voor optie 2). Deze is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Afhankelijk van uw vraag wordt er een afspraak gemaakt met een bedrijfsarts of een preventieadviseur.

Preventiespreekuur

Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 7500 bedrijven gingen je voor