Preventiespreekuur

Werk je op een agrarisch bedrijf en heb je vragen over veilig en gezond werken? Bijvoorbeeld over werkrisico's, persoonlijke beschermingsmiddelen of gezondheidsklachten die mogelijk samenhangen met het werk? Dan kun je een afspraak maken voor een preventiespreekuur bij de bedrijfsarts.

Gratis

Voor werknemers en ondernemers van agrarische of groene bedrijven die bij Stigas zijn aangesloten is het bezoek gratis.

Beroepsgeheim

Medewerkers van Stigas hebben een beroepsgeheim. Jouw persoonlijke gegevens en de bedrijfsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Je werkgever is niet op de hoogte van de afspraak en krijgt ook geen factuur. Als jouw gezondheidsklachten alleen kunnen verminderen door aanpassingen in werk of functie, krijg je wel het advies om met de werkgever te overleggen.

Veelgestelde vragen

Met wat voor vragen kan ik terecht bij het preventiespreekuur?
Met allerlei vragen over veilig en gezond werken: vragen over een bepaald risico op het werk, vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen en vragen over gezondheidsklachten die mogelijk met het werk samenhangen.

Met welke vragen kan ik niet terecht bij het preventiespreekuur?
Met vragen die te maken hebben met jouw ziekteverzuim. En met vragen die niet met je werk samenhangen en waarvoor je terecht kunt bij een huisarts.

Waar wordt het spreekuur gehouden?
Stigas heeft spreekuurlocaties in het hele land. Nadat je een afspraak hebt gemaakt, hoor je welke locatie voor jou het meest dichtbij is.

Kan mijn werkgever mij verplichten naar het preventiespreekuur te gaan?
Het preventiespreekuur gebeurt op vrijwillige basis. Werkgevers kunnen hun werknemers stimuleren om deel te nemen aan het spreekuur, maar ze mogen je niet hiertoe verplichten.

Afspraak maken of meer informatie

Voor een afspraak of meer informatie kun je bellen met de Stigas Verzuimdesk, telefoon 085-044 07 00 (kies voor optie 2). Deze is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Afhankelijk van jouw vraag wordt er een afspraak gemaakt met een bedrijfsarts.  

Preventiespreekuur

Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 14.000 bedrijven gingen je voor