Biggenbehandelwagen

biggenbehandelwagen
Naam Biggenbehandelwagen
Sectoren Varkenshouderij
Omschrijving werkzaamheden Bij biggenbehandeling is sprake van werken in gebogen en statische houding. Om een goede werkhouding in te kunnen nemen en rustig te kunnen werken is het van belang dat de benodigde middelen op adequate wijze beschikbaar zijn.
Arbovriendelijkheid Met behulp van de biggenbehandelwagen kan de varkenshouder in één werkgang de biggen behandelen (couperen, castreren, ijzerinjectie geven, tandjes knippen of slijpen). De behandelingen kunnen in een staande houding worden uitgevoerd. De biggen worden vanuit het kraamhok in een biggenkrat van de behandelwagen gedaan. De biggen worden uit deze krat gehaald, behandeld en in de andere krat overgebracht. Bij iedere behandeling wordt van krat gewisseld. Daarna kunnen de biggen weer worden teruggeplaatst. Op de behandelwagen is een rek voor instrumenten zoals elektrische tandenslijper, injectiespuiten en buisjes voor naald ontsmetting, zodat men alle instrumenten en hulpmiddelen bij de hand heeft.
Opmerking(en) m.b.t. veiligheid  
Technische gegevens De biggenbehandelwagen bestaat uit een r.v.s. wagentje voorzien van twee normale wielen en vier zwenkwielen. Op de wagen zijn twee kunststof biggenkratten en drie spuit- en medicijnbakjes. Eventuele mest valt via de geperforeerde bodem van de biggenkrat op een r.v.s plaat en is daar eenvoudig te verwijderen. De behandelwagen is gemakkelijk te reinigen eventueel met een hogedrukspuit. Afmeting onder: 145 x 45 cm. Afmeting boven: 145 x 60 cm. Hoogte: 90 cm.
Opties  
Kosten  
Leverancier(s) Schippers Bladel BV
Website(s) www.schippers.nl
Overige informatie