Kettingzaaghouder Toolprotect

Naam: Toolprotect Kettingzaaghouder voor in werkbak hoogwerker
Omschrijving werkzaamheden: Boomverzorgingswerkzaamheden waarbij met een motorzaag vanuit een hoogwerkerbak wordt gewerkt.
Arbovriendelijkheid: 1.    De bediener van de motorzaag kan zijn motorzaag op een ergonomische wijze opbergen. De aanbouwadapter met daarop een Toolprotect kettingzaaghouder gemonteerd zorgt ervoor dat de motorzaag op heuphoogte kan worden opgeborgen. Bukken is niet meer nodig.

2.    Doordat de motorzaag niet meer op de werkbakvloer geplaatst hoeft te worden voorkomt men het beschadigen van de zaagketting. Hierdoor kan de bediener langer met een scherpe ketting werken waardoor de fysieke belasting van de bediener worden verkleind.

3.    De aanbouwadapter met daarop een Toolprotect kettingzaaghouder kan in de meest voorkomende hoogwerkerbakken aangebracht worden en is dus flexibel te gebruiken.

4.    De aanbouwadapter is door TÜV Oostenrijk goedgekeurd en heeft CE-conformiteit.

5.    De Toolprotect kettingzaaghouder is; snijbestendig, onbreekbaar, zeer slijtvast en zeer flexibel. Het minimaliseert het gevaar op verwondingen en de zaagketting wordt tijdens het transport niet beschadigd. 

6.    Tijdens het transport van de hoogwerker kan de aanbouwadapter en de kettingzaaghouder met daarin de kettingzaag in de hoogwerkerbak blijven zitten. De aanbouwadapter wordt extra gezekerd m.b.v. een spanbandje aan de hoogwerkerbak. De motorzaag wordt gezekerd m.b.v. een spanbandje aan de kettingzaaghouder.
 
Aandachtspunten: n.v.t.
Opmerkingen(en) m.b.t. veiligheid: n.v.t.
Technische gegevens:   De aanbouwadapter past in praktisch elke hoogwerkerbak. Toch kan het voorkomen dat afwijkende hoogwerkerbakken voor problemen kunnen zorgen bij het snel en eenvoudig monteren van de aanbouwadapter. Daarom heeft Toolprotect een overzicht gemaakt met daarin maten waaraan een hoogwerkerbak moet voldoen om de adapter te kunnen monteren. 
Opties: Op de aanbouwadapter zijn twee maten kettingzaaghouders te monteren. De kettingzaaghouder P2 is voor kettingzagen met zaagbladen van 38-50 cm. 
En de kettingzaaghouder P1 is voor kettingzagen met zaagbladen van 30-36 cm. Dus voor tophandle- en accuzagen.
 
Kosten: Aanbouwadapter € 577,50 
Kettingzaaghouder P2 € 132,50
Kettingzaaghouder P1 € 124,17
 
Leveranciers: In Nederland heeft Groenshop het alleenrecht om de aanbouwadapter te verkopen. 
De kettingzaaghouders zijn ook te koop bij de firma KOX.
 
Website(s) https://www.groen-shop.nl/productinfo/Toolprotect-aanbouwadapter-voor-in-hoogwerkerbak/
(uitleg met foto’s en een filmpje)

https://www.groen-shop.nl/productinfo/Toolprotect-kettingzaag-houder/ (uitleg met foto’s van verschillende toepassingen en een filmpjes)
 
toolprotect kettingzaaghouder