Spuitrobot

Naam Spuitrobot
Sectoren Varkenshouderij
Omschrijving werkzaamheden Bij langdurig hogedruk spuiten is sprake van een hoge statische belasting van bepaalde spiergroepen en een hoge trillingsbelasting. Verder wordt dit werk door het hoge geluidsniveau en nevelvorming onaangenaam gevonden.
Arbovriendelijkheid De spuitrobot reinigt de stal. Om de robot in te stellen loopt men met de spuitrobot eenmalig het reinigingstraject af en legt alle instructies vast in het interne geheugen. Daarna kan de spuitrobot zelf de stal reinigen. De spuitrobot is uitgevoerd met een slanghaspel met snelkoppeling zodat het geheel eenvoudig is aan te sluiten op een bestaande HD-reiniger.
Overige informatie  
Opmerking(en) m.b.t. veiligheid  
Technische gegevens Afmetingen: de robotreiniger is 2,30 m x 0,75 m en 1,60 m hoog. Het bereik van de robotarm is zijwaarts: 4,25 m, naar achteren 4,43 m en naar voren 4,09 m. De stroomvoorziening gebeurt met een 24 V accu. Watertoevoer gebeurt met een externe optionele hogedrukreiniger. Op de slanghaspel van de robot wordt maximaal 50 meter hogedrukslang gemonteerd.
Opties Toebehoren optioneel: Alto HD-reiniger HD-slang tot max. 50 m Montageset tbv besturings-/programmeerpaneel Insteekkaart (chip) voor extra geheugen. Module voor de koppeling tijdens een alarm/storing naar de gebruikerstelefoon. Powerspeednozzle tbv het hardnekkigste vuil.
Kosten  
Leverancier(s) Schippers Bladel BV
Website(s) www.schippers.nl