Onzekere tijden, tijd om te ontzorgen.

Energiecrisis, stikstofcrisis, personeelstekorten. Ze houden de gemoederen in ondernemend Nederland flink bezig. Niet in de laatste plaats ondernemers in agrarisch en groen. Het zou zo maar kunnen dat je daardoor minder aandacht hebt voor zaken als het verzuim in je bedrijf en de inzetbaarheid van je medewerkers. Terwijl het juist nu zaak is dit niet uit het oog te verliezen.

Steeds meer verzuim

Het verzuim stijgt op dit moment in heel Nederland, ook in de agrarische en groene sector. Goed om te weten dat Stigas er is om werkgevers in de sector te ontzorgen in hun verantwoordelijkheden rondom verzuim en arbeidsomstandigheden. Marilous Chaillet werkt voor Stigas als medisch adviseur en bedrijfsarts. “Ik zie dat bedrijven steeds meer moeite hebben om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en te houden. Gevolg is dat de kans op verzuim toeneemt. Een goed team is immers essentieel voor de toekomst. Ondernemers zijn op zoek naar oplossingen om verzuim te voorkomen en personeel inzetbaar te houden. Ik zie het als mijn belangrijkste taak, samen met mijn collega’s, om ondernemers hierbij te ondersteunen. Voor ondernemers geeft dit rust en een stukje zekerheid in deze onzekere tijden.” 

Stigas ontzorgt, met aandacht voor preventie

“Als je je verzuimbegeleiding door Stigas laat verzorgen heeft dat meerdere voordelen”, vervolgt Marilous. “Binnen twee dagen start de begeleiding van je zieke medewerker. Je hebt dan als bedrijf één vaste contactpersoon die de taal spreekt van jouw sector. Ook ondersteunen we je met preventieve oplossingen bij het voorkomen van verzuim. En tegenover een uiterst aantrekkelijk tarief staat het meest complete pakket. Je ontvangt dus geen aanvullende facturen.”  

Betrouwbare samenwerking

“Stigas werkt samen met verzekeringspartners met jarenlange ervaring in de agrarisch en groene sector, zoals Cumela Verzekeringen, LTO Verzekeringen en Sazas. Wanneer je overstapt naar Stigas zorgen zij ervoor dat deze overstap met je verzekeraar wordt geregeld. Wel zo makkelijk!”
 

Grip op Verzuim van Stigas

Tot 1 december 2022 heb je de kans om over te stappen van verzuimbegeleiding. Speciaal voor de agrarische en groene sector biedt Stigas verzuimbegeleiding aan. Ben je verzekerd voor verzuim, dan is het goed te weten dat Stigas samen werkt met verzekeringspartners met jarenlange ervaring in de agrarische en groene sector zoals Cumela Verzekeringen, LTO Verzekeringen en Sazas. Ben je bij een van deze partijen verzekerd en stap je over naar Stigas, dan zorgen wij ervoor dat de overstap met je verzekeraar wordt geregeld. Wel zo makkelijk!

Klik hier om over te stappen of om meer informatie aan te vragen over onze verzuimbegeleiding.

Alles over verzuim

Aangezien het verzuim op dit moment weer hard stijgt, belichten we vanaf heden iedere week een onderwerp om verzuim te voorkomen. Benieuwd naar al onze artikelen over verzuim en de begeleiding daarvan?

Verzuimbegeleiding van Stigas: waarom?
Hoe voorkom ik dat een arbeidsconflict leidt tot verzuim?
De tikkende tijdbom van frequent verzuim (en 5 stappen om ermee aan de slag te gaan)