Vragen over teken of vermoed je de ziekte van Lyme? Zo helpen we jou

teek

Het tekenseizoen is weer gestart. Ben jij een werkgever of een werknemer in de groene sector en heb je vragen over tekenbeten en de ziekte van Lyme? Stigas kan jou op de volgende manieren helpen:

1.    Tekenspreekuur bij vermoeden ziekte van Lyme

Werkers in het groen, die na een tekenbeet klachten krijgen en vermoeden dat ze de ziekte van Lyme hebben opgelopen, kunnen naar de huisarts voor nader onderzoek en indien nodig een behandeling. Mochten de klachten aanhouden en denk je aan de ziekte van Lyme, dan kun je ook terecht op het preventiespreekuur van de bedrijfsarts van Stigas. Deze neemt een vragenlijst met je door en als er dan sterke vermoedens zijn van de ziekte van Lyme, kan de bedrijfsarts jou doorverwijzen naar de Lyme-poli van het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Verder werkt Stigas samen met het Lyme expertisecentrum van het Radboudumc Nijmegen. Er is ook een Lyme expertisecentrum in Amsterdam.

2.    ‘Bellen met tekenspecialist Mirjam’ 

Tijdens de Week van de Teek in juni kun je al jouw vragen over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme stellen aan Mirjam de Groot. Mirjam is preventieadviseur bij Stigas en gespecialiseerd in de sector Bos en Natuur. Mirjam is daarnaast expert op het gebied van het voorkomen van klachten van de teek en de eikenprocessierups. Zij is voorzitter van het Platform weekvandeteek.nl dat gedragen wordt door ruim 20 landelijke organisaties. 
Het telefonisch vragenuur is van dinsdag 23 tot en met 26 juni van 9:00 – 10:00. Bel Mirjam op 06 20 09 66 79. 

Voor meer informatie over teken en de ziekte van Lyme: kijk op www.weekvandeteek.nl