Hoe Van Stipdonk Landschapsinrichting meer tijd en aandacht creëerde voor haar medewerkers

Als ondernemer wil jij toch ook dat medewerkers zich ontwikkelen in jouw bedrijf en de markt? Merel Van Stipdonk, HR-manager bij Van Stipdonk Landschapsinrichting, heeft deelgenomen aan het Werken aan Morgen programma. 'Door samen te werken met Stigas, kun je investeren in de toekomst van je bedrijf en je personeel'.

Het zijn de mensen die het doen

Van Stipdonk Landschapsinrichting is al meer dan 50 jaar actief met de aanleg, onderhoud en renovatie van onze natuurlijke omgeving. Het leveren van kwalitatief werk staat voorop en dit doen zij met breed inzetbare medewerkers. 'Het gaat in onze sector vaak over de machines, maar het zijn de mensen die het doen'.

Merel van Stipdonk

3 redenen om mee te doen

Voor Merel waren er drie redenen om deel te nemen aan het Werken aan Morgen programma:

  • In gesprek blijven met haar medewerkers.
  • Ervoor zorgen dat medewerkers vitaal door kunnen werken tot hun pensioen.
  • Het in kaart brengen en oplossen van kleine frustraties binnen het bedrijf.

Houd je personeel betrokken

De tijden veranderen, technieken veranderen, alles moet efficiënter en het werk gaat ook door. Met het programma creëer je tijd en aandacht. Het biedt volgens Merel de kans om verbeteringen door te voeren binnen je organisatie. Je investeert tijd en kennis in je personeel en zo houd je jouw personeel betrokken.

als collega's zich gehoord voelen en happy zijn, dan presteren we allemaal beter

Kleine aanpassingen zorgen voor groot resultaat

Door het gesprek niet zelf te voeren, maar dit door Stigas te laten doen, voelden de medewerkers zich vrij om te spreken. 'Dit hielp ons om erachter te komen wat er echt speelt'. Het bleken kleine zaken en daarom hebben we een 'meldpunt Anja' opgericht. Daar kunnen medewerkers meldingen doen, zoals een vieze bus. Dit voorkomt dat er grote irritaties ontstaan.

Zo is er meer rust en zijn er tevreden werknemers, want 'als collega's zich gehoord voelen en happy zijn, dan presteren we allemaal beter'.

Benieuwd wat het Werken aan Morgen programma voor jou kan doen?

Welke vorm je ook kiest, het heeft altijd effect. Klein of groot. Wij laten zien dat ondernemen met medewerkers duurzaam en slim kan, zonder dure investeringen. We weten hoe lastig het is om innovatie in beweging te houden. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor, samen brengen we de sector verder.