Hoe begeleid ik mijn medewerker bij verzuim?

verzuim

Als je medewerker ziek is, wil je hem zo goed mogelijk begeleiden. Het liefst wil je dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Uiteraard op een verantwoorde manier, want van een terugval wordt niemand blij. Daarvoor heb je professionele begeleiding door een deskundige partij nodig.

Het eerste doel van de verzuimbegeleiding is uiteraard om een zieke medewerker weer duurzaam terug te laten keren naar zijn werk. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het fijn als de werkgever én de medewerker een partner hebben die hun werksituatie kent en ook weet wat er speelt. Helemaal als het ziekteverzuim toch langer duurt en je te maken krijgt met wettelijke verplichtingen en termijnen waar je je aan moet houden.

In de agrarische en groene sector is Stigas inmiddels voor veel bedrijven de natuurlijke partner als het gaat om verzuimbegeleiding. Door onze sectorkennis spreken we de taal van de sector - praktisch en down-to-earth - en weten we welke oplossingen we kunnen bieden voor de werkgever en de medewerker die met het ziekteverzuim te maken hebben. Daarbij hebben bedrijven bij Stigas een vaste contactpersoon en een vaste bedrijfsarts. Dat werkt wel zo efficiënt.

Wat maakt Stigas anders dan andere verzuimbegeleiders?

De verzuimbegeleiding van Stigas - met het pakket Grip op Verzuim is speciaal voor de agrarische en groene sector ontwikkeld en onderscheidt zich van andere arbodienstverleners. De voordelen:

 • Je hebt één vaste contactpersoon die de taal van de sector spreekt.
 • Onze professionals zijn in de sector gespecialiseerd.
 • Het meest volledige pakket en een scherp tarief.
 • Binnen 2 dagen starten we met de begeleiding van jouw zieke medewerker. Hierdoor bespaar je op verzuimkosten.
 • Als veiligheids- en gezondheidsexpert zorgen we ook voor een goede preventieaanpak.
 • Grip op Verzuim van Stigas

  Tot 1 december 2023 heb je de kans om over te stappen van verzuimbegeleiding. Speciaal voor de agrarische en groene sector biedt Stigas verzuimbegeleiding aan. Ben je verzekerd voor verzuim, dan is het goed te weten dat Stigas samenwerkt met verzekeringspartners met jarenlange ervaring in de agrarische en groene sector zoals Cumela Verzekeringen, LTO Verzekeringen en Sazas. Ben je bij een van deze partijen verzekerd en stap je over naar Stigas, dan zorgen wij ervoor dat de overstap met je verzekeraar wordt geregeld. Wel zo makkelijk!

  Klik hier om over te stappen of om meer informatie aan te vragen over onze verzuimbegeleiding.

  Alles over verzuim

  Aangezien het verzuim op dit moment weer hard stijgt, belichten we vanaf heden iedere week een onderwerp om verzuim te voorkomen. Benieuwd naar al onze artikelen over verzuim en de begeleiding daarvan?

  Onzekere tijden, tijd om te ontzorgen?
  Verzuimbegeleiding van Stigas: waarom?
  Hoe voorkom ik dat een arbeidsconflict leidt tot verzuim?
  De tikkende tijdbom van frequent verzuim (en 5 stappen om ermee aan de slag te gaan)