Week van het werkplezier

Ons motto: van werkstress naar werkplezier! Help jezelf, je medewerkers en je collega's met ons tips en oefeningen

Meer werkplezier? Pak stress aan!

Stress verpest je werkplezier. Herken de signalen, help jezelf, je medewerkers en je collega’s. Plezier in het werk heeft veel voordelen: een betere gezondheid, minder verzuim en betere prestaties. Je kunt er vandaag al mee beginnen. En je hoeft zeker niet alles in je eentje op te lossen. Lees verder en maak er een mooie week van!

Werkplezier vergroten?

Ga aan de slag met onze oefeningen om het werkplezier te vergroten

Herken de signalen, bij jezelf en bij een ander!

Stress hoort bij het leven. Het wordt pas een probleem als je te weinig herstelt. Sporters weten het als geen ander: als ze te weinig tijd nemen om te herstellen, kunnen ze geen prestaties leveren! Wie onvoldoende rust neemt, krijgt de volgende signalen

Herken de signalen van stress

Gratis coachingsgesprek

Heb jij last van vijf of meer stresssignalen [link naar artikel 1]? Dan maak je kans op een van de 15 gratis coachingsgesprekken die Stigas deze week weggeeft. Een dergelijk gesprek geeft je inzicht in mogelijke oorzaken en wat je kunt doen. Mail naar info@Stigas.nl en omschrijf kort waarom je graag zo’n gesprek wilt. We laten je eind volgende week weten of jij een van de gelukkigen bent.

Hoe maak je ruimte voor werkplezier?

Lessen van mensen zoals jij en ik 

De vijf beste manieren om te herstellen van stress zijn: voldoende slapen, na werktijd niet aan je werk denken, leuke dingen doen, dagelijks voldoende bewegen en je lichaam ontspannen. Klinkt mooi, maar waar laat je die stress? Iris Voorbergen, coach bij Stigas, maakte de ‘Wat ik heb geleerd over stress’ 

Week van de werkstress - collega's

Collega’s: hoe kun je elkaar ondersteunen?

Merk je dat het werkplezier van je collega vergald wordt door stress? En denk je dat hij het (nog) niet met zijn leidinggevende wil bespreken? Dan kun je als collega een belangrijke rol vervullen. Grote kans overigens dat hij zijn stress eerst ontkent. Misschien vindt hij het lastig om toe te geven dat hij het alleen niet redt. Hierbij een aantal tips om je collega te ondersteunen.

Wat kun je als werkgever doen?

Een bedrijf waar het werkplezier vanaf spat. Wie wil dat niet? Wat helpt om zover te komen? Vijf succesvolle ondernemers aan het woord. Over aandacht, luisteren, dromen, zorgen voor het lichaam en scholing.

Week van de werkstress - ondernemers

Workshop 'Vlammen zonder afbranden'

Hoe voorkom je dat stress aanhoudt en blijvende schade aanricht, geestelijk en lichamelijk? Dat leer je in de incompany workshop ‘Vlammen zonder afbranden’.

Week van de werkstress - infographic

Op weg naar werkplezier:

feiten, cijfers & tips

Wist u dat:

  • betrokken medewerkers 21 procent productiever zijn dan hun niet-betrokken collega’s?
  • tevreden medewerkers gezonder zijn, minder chronische gezondheidsproblemen hebben en minder verzuimen?
  • tevreden medewerkers de beste ambassadeurs voor hun bedrijf zijn?
  • 12 procent van de medewerkers in agrarisch en groen regelmatig te maken heeft met pesten of discriminatie op het werk?
  • 17 procent geen goede balans tussen werk en privé ervaart?

Deze en meer cijfers hebben wij voor u op een rij gezet in een infographic. Met tips om het werkplezier te vergroten. Download hem hier [link naar nieuwe infographic ], print hem uit, leg hem in de kantine of bespreek hem in het werkoverleg. Gespreksstof gegarandeerd!