“Door gebruik te maken van elkaars krachten, zorgen we voor een gezonde sector.”

Veilig werken

Als je aan veilig werken denkt in de agrarische en groene sector, dan denk je aan Peter Bredius. Peter is al meer dan 25 jaar hoger veiligheidskundige bij Stigas en werkt dagelijks aan een veilige en gezonde werkomgeving van medewerkers in de branche.

“In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik veel bezig met uitvoeren van risico-inventarisatie en -evaluatie, werkplekonderzoeken en ben ik verantwoordelijke voor alle bedrijven in de Cumelasector, oftewel de loonwerksector. Iedere dag opnieuw houd ik me bezig met de veiligheid en gezondheid van het werken in onze uitdagende sector. Ook als het een keertje misgaat.

Dan ben ik er juist om de klant extra te helpen. Voor de klanten doe ik alles. ”

Gezonde sector

“Hoe ik bijdraag aan een gezonde sector? Veilig werken is tegenwoordig zoveel breder dan alleen werken met veilige machines en technieken. Het gaat er ook om dat de mensen vitaal zijn. Door de toenemende automatisering ontstaat er steeds meer eenzijdiger werk. Het welzijn van de collega’s is daarom steeds belangrijker aan het worden. Veiligheid zorgt voor vitaliteit én andersom. Daarom is het enorm belangrijk dat we gebruikmaken van elkaars kennis en krachten en de drie thema’s: veiligheid, vitaliteit en verzuim als eenheid gaan zien die elkaar versterken.”

 

Veilige werkplek? Regel het met Stigas. 

Veiligheid op de werkvloer gaat niet alleen over veilige en goedgekeurde machines. Veilig gedrag is minstens zo belangrijk. Stigas is dé veiligheidsexpert van de agrarische en groene sector en helpt jou om een veilige werkomgeving te creëren. 

Wil je ook werken aan een veilige werkplek? Bekijk hier meer over de diensten en producten van Stigas.