Verzuimpreventie bij Porta Nova: een kijkje achter de schermen

Bij rozenkwekerij Porta Nova uit Waddinxveen staat topkwaliteit voorop. Dagelijks zet een groot team van professionals zich in om de perfecte roos te kweken. Om dit te bereiken, zorgt Porta Nova voor een fijn werkklimaat en plezier op de werkvloer. Niet gek dat dit zich vertaalt in een lage afwezigheid door verzuim. Aad van Luijk vertelt over het geheim van de juiste verzuimpreventie én het creëren van een prettige werksfeer.

Samen sterk met Stigas

De samenwerking tussen Porta Nova en Stigas gaat al jaren terug. Vanwege de diepe kennis die Stigas heeft van het vakgebied, is de communicatie gemakkelijk en kan er snel worden geschakeld. Stigas begrijpt wat er nodig is op het gebied van vitaliteit en verzuimpreventie, én waar de kansen liggen voor verbetering. 

Zo kan er bij uitval van een medewerker effectief actie worden ondernomen, en kan de reintegratie op de juiste manier worden gestart. Hierin voelen zowel de werkgever als de werknemer zich ondersteund door de expertise van Stigas.

Intern beleid

De teamleiders bij Porta Nova zijn nauw betrokken bij de medewerkers, en weten wat er speelt op werk. Dankzij het begrijpelijke interne verzuimbeleid van het bedrijf is het voor alle medewerkers duidelijk wat ze kunnen verwachten in het geval van verzuim. Die transparantie zorgt voor vertrouwen. 

Een effectief verzuimbeleid draait niet alleen om het oplossen van problemen, maar minstens zoveel over het voorkomen ervan. Porta Nova traint haar kwekers en teamleiders om alert te zijn en dreigend verzuim te herkennen. Gaat het even wat minder met een collega? Dan is er een plak van aanpak en kan de werkgever een proactieve rol spelen. 

Vitaal én met plezier

Een medewerker die werkplezier heeft, en werkt in een veilige omgeving, draait betere resultaten en heeft ook een lager verzuim. Het is dan ook geen wonder dat Porta Nova op allerlei manieren investeert in de veiligheid, vitaliteit en het werkplezier van de medewerker. 

Van oogstkarren die zorgen dat er minder hoeft te worden gelopen tijdens het oogsten, tot fruitschalen op werk die een gezonde levensstijl bevorderen: de werkomgeving kan altijd beter. Het doel? Een veilige en plezierige werkplek, met zo weinig mogelijk ongevallen. 

Korte lijntjes, sterke banden

Stigas ondersteunt Porta Nova bij het volledige verzuimproces. Er is geregeld overleg, bijvoorbeeld over het optimaal aanpakken van de re-integratie van zieke medewerkers.

Het contact is persoonlijk en de lijntjes zijn kort, met alle partijen. Zo kan Porta Nova altijd rekenen op direct contact met een vaste reintegratieadviseur. En ook de bedrijfsarts is een bekend gezicht, die klaarstaat wanneer het nodig is. 

Voor Aad van Porta Nova is het simpel: de communicatie met de medewerker staat voorop, of ze nu ziek of gezond zijn. Alleen zo weet je als werkgever wat er speelt op de werkvloer, waar je medewerkers mee kampen en wat je kan doen om problemen te voorkomen. Gaat er toch iets niet zoals gepland? Met de verzuimbegeleiding en kennis van Stigas ben je ook daarop goed voorbereid. Dat werkt beter!

Grip op Verzuim van Stigas

Tot 1 december 2023 heb je de kans om over te stappen van verzuimbegeleiding. Speciaal voor de agrarische en groene sector biedt Stigas verzuimbegeleiding aan. Ben je verzekerd voor verzuim, dan is het goed te weten dat Stigas samenwerkt met verzekeringspartners met jarenlange ervaring in de agrarische en groene sector, zoals Cumela Verzekeringen, LTO Verzekeringen en Sazas. Ben je bij een van deze partijen verzekerd en stap je over naar Stigas, dan zorgen wij ervoor dat de overstap met je verzekeraar wordt geregeld. Wel zo makkelijk!

Klik hier om over te stappen of om meer informatie aan te vragen over onze verzuimbegeleiding.