Hoveniers en groenvoorziening

Ons doel is een veilige, gezonde en vitale werkomgeving voor elke hovenier en iedereen die in de groenvoorziening werkt. Productief en met plezier aan het werk zijn én blijven, dat is de grote uitdaging voor de toekomst. Zeker nu we langer gaan doorwerken. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid voorkomt ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. En zorgt voor een hogere productiviteit en betere positie op de arbeidsmarkt.

De voordelen van duurzaam werken...

Minder verzuim

Minder ongelukken

Hogere productiviteit

Tevreden personeel

Meest voorkomende arbeidsrisico's...

  • Fysieke belasting: bestraten, werken met handgedragen machines etc.
  • Zagen en snoeien: waarbij het gezaagde hout onvoorspelbaar kan vallen
  • Werken met machines langs de weg, water en op hellingen
  • Gevaarlijke en biologische stoffen:
  • Werken op hoogte: klimmen in bomen, hoogwerker en daktuinen
Hoveniers - arbeidsrisico's

Meer informatie?

Ontvang alle informatie (van stappenplan tot contactmogelijkheid met jouw persoonlijke adviseur gericht op jouw eigen sector).

Duurzaam werken. Hoe dan?

Duurzaam werken heeft dus vele voordelen. Maar hoe doe je dat? Wij bij Stigas hebben daar wel een idee over. De stappen hieronder geven je een beeld waar je kunt beginnen. Doe je al veel aan veiligheid? Heel goed! heb je al aan je personeel gedacht? De stappen hoef je niet per se in deze volgorde te doorlopen, maar wij raden dat wel aan.

Over Stigas

Stigas helpt ondernemers en werknemers om gezond, veilig en duurzaam te werken. Productief en met plezier aan het werk zijn én blijven, dat is de grote uitdaging voor de toekomst. Wij kennen de sector als geen ander, zijn onafhankelijk en hebben geen winstoogmerk. Samenwerking staat voor ons centraal. Stigas wordt bestuurd door werkgevers- en werknemersorganisaties en werkt samen met kennisinstituten en arbodienstverleners. Sinds 2014 is Stigas gecertificeerd conform het certificatieschema Arbodiensten en ISO 9001-2015 gecertificeerd.

Stigas wordt bestuurd door

Samen aan de slag?

Wil je gaan starten met duurzaam werken, maar weet je niet goed waar te beginnen?

Geen probleem, wij helpen jou graag op weg. 

Vul hieronder jouw e-mail in en dan ontvang je alle informatie (van stappenplan tot contactmogelijkheid met jouw persoonlijke adviseur gericht op jouw eigen sector) via een paar e-mails.

Met elkaar kunnen we die eerste stap gaan zetten. Doe je mee?

Meer informatie?

Ontvang alle informatie (van stappenplan tot contactmogelijkheid met jouw persoonlijke adviseur gericht op jouw eigen sector).