Groen, Grond en Infrastructuur (Loonwerk)

Ben je actief in mechanisch loonwerk? Dan is Stigas er voor jou. In samenwerking met LTO Nederland, Cumela, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, FNV en CNV Vakmensen is Stigas opgericht om jouw sector veiliger te maken en de duurzame inzetbaarheid van de mensen die in de sector werken te vergroten.

GGI sector

Met de sociale partners zijn afspraken gemaakt over kosteloze dienstverlening aan Groen Grond en Infrastructuur bedrijven die Colland premie afdragen. In onderstaand schema kan je zien welk type dienstverlening kosteloos namens Colland kan worden aangeboden. Echter geldt wel op = op voor de kosteloze dienstverlening. Natuurlijk kunnen wij indien de kosteloze dienstverleningsonderwerpen inmiddels zijn vergeven dit ook op offerte basis aanbieden. Veel van onderstaande dienstverleningen sluiten aan bij certificaten als VCA en SCL of de vraag van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Heb je toch nog inhoudelijke vragen neem dan contact op met de Stigas preventie adviseur in jouw regio of met de Stigas Servicedesk 085) 0440700 | info@stigas.nl.

Bekijk activiteiten overzicht

 

Diensten

Belangrijkste onderdeel van onze dienstverlening is de Risico Inventarisatie. Een verplichting voor alle organisaties. Door het samenwerkingsverband kunnen we dit veel gevallen kostenloos worden aangeboden. Naast kostenloos is de Risico Inventarisatie ook nog eens echt op jouw sector toegespitst. Je leest er meer over hieronder.

Naast de Risico Inventarisatie bieden we meerdere diensten aan. Denk hierbij aan het Preventief Medisch Onderzoek, het Werkplekonderzoek en de BHV training.

Diensten
Workshops

Workshops

Om jou te helpen veiliger, gezonder en vitaler te werken, hebben we een aantal workshops ontwikkeld. Zo hebben we de workshop 'Vlammen zonder afbranden' ontwikkeld om stress tegen te gaan. We hebben ook een Groeikrachtsessie ontwikkeld, waarin de focus ligt op de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.

Tools

Liever zelf aan de slag? Dat kan, we hebben een aantal tools gemaakt waar jij jouw eigen organisatie mee kan verbeteren. Zo is er de Veiligheidsscan, de e-learning Preventiemedewerker en de tool Veilig spelen op de boerderij.

Peter Bredius

Heb je een vraag?

Peter is preventieadviseur en hogere veiligheidskundige voor de sector mechanisch loonwerk

Peter Bredius
Preventieadviseur/Hoger Veiligheidskundige

Over Stigas

Stigas helpt ondernemers en werknemers om gezond, veilig en duurzaam te werken. Productief en met plezier aan het werk zijn én blijven, dat is de grote uitdaging voor de toekomst. Zeker nu we langer gaan doorwerken. Structurele aandacht voor duurzame inzetbaarheid voorkomt niet alleen ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, maar zorgt ook voor een hogere productiviteit en betere positie op de arbeidsmarkt.