Werken aan gezondheid, vitaliteit, ontwikkeling en motivatie

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers vitaal en met plezier hun werk kunnen blijven doen? Regelmatig nieuwe dingen leren? En nieuwe vaardigheden opdoen? Je richten op de inzetbaarheid van jouw medewerkers is belangrijker dan ooit.

Kasgroeit en Stigas zijn er om je hierbij te ondersteunen

Medewerkers zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Hoe houden we onze oudere medewerkers fit en vitaal aan het werk? En hoe zorgen we er daarnaast voor dat onze medewerkers nieuwe kennis en vaardigheden opdoen om bij te blijven? Ben je benieuwd hoe het met de inzetbaarheid van jouw medewerkers is gesteld? De adviseurs van Kasgroeit en Stigas kunnen je op weg helpen. Als sectororganisaties werken Kasgroeit en Stigas nauw samen om vraagstukken binnen de glastuinbouw aan te pakken. Ieder vanuit zijn eigen expertise.

We werken met de ‘Kas van werkvermogen’

Het dek van de kas is het werkvermogen en steunt op vier verdiepingen. Het dek ligt pas stevig op de kas als alle verdiepingen in orde zijn. Een goed werkvermogen krijg je wanneer de eerste drie verdiepingen - die staan voor wat de werknemer kan en wil - in evenwicht zijn met de vierde verdieping –die aangeeft wat de organisatie verlangt. Is een van de verdiepingen niet zoals het moet zijn, dan vermindert dit het werkvermogen.

1. De basis is de gezondheid van je medewerker.

2. Daarbovenop komen zijn competenties: heeft hij de juiste mix van kennis en vaardigheden?

3. Op laag drie gaat het om drijfveren: wat motiveert jouw medewerker?

4. Bovenin staat het werk zelf: de werklast, de taakverdeling en hoe je je bedrijf leidt.

Hieronder staan per verdieping van de Kas van werkvermogen de onderwerpen waarmee Kasgroeit en Stigas je kunnen helpen. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen neem dan vooral contact met ons op. 

Stigas: Werkplekonderzoek (Gezondheid)

Ik wil dat mijn medewerker gezond zijn werk kan blijven doen. Welke verbeteringen zijn er op de werkplek mogelijk? Of in de manier van werken? Deze vragen beantwoord je samen met je medewerker en een adviseur van Stigas. Mogelijke verbeteringen zijn: meer afwisseling, voldoende pauzes of een speciaal hulpmiddel.

Weekplekonderzoek Glastuinbouw
Preventief medisch onderzoek

Stigas: Preventief medisch onderzoek (Gezondheid)

Lopen mijn medewerkers gezondheidsrisco’s? Tijdens het werk of door hun leefstijl? Hoe kan ik daar invloed op uitoefenen? Een preventief medisch onderzoek brengt de leefstijl, het werkvermogen en de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je medewerker in kaart. Na afloop volgt een adviesgesprek.

Stigas: Training lichamelijke belasting (Gezondheid)

Hoe gebruik ik mijn lichaam op een gezonde manier? En welke houdingen belasten mijn lichaam te veel en kan ik beter vermijden?Een interactieve en levendige voorlichting. Met volop foto’s en filmpjes. En we oefenen ook op de werkplek zelf.

Training Lichamelijke belasting Glastuinbouw
Preventiespreekuur Glastuinbouw

Stigas: Preventiespreekuur (Gezondheid)

Je medewerkers kunnen met vragen over hun gezondheid in relatie tot hun werk terecht op het preventiespreekuur. Dit is gratis en op vrijwillige basis. Het is slim om je medewerkers op deze mogelijkheid te wijzen.
 

Kasgroeit: Brancheopleiding Glastuinbouw (Competenties)

Technologische ontwikkelingen, milieu-eisen, het nieuwe telen en goed werkgeverschap hebben impact op je bedrijf. Goed gekwalificeerde medewerkers, die meegroeien met deze veranderingen zijn van groot belang. Om deze ontwikkelingen bij te benen biedt Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy de tweejarige brancheopleiding glastuinbouw.

Brancheopleiding Glastuinbouw
Bedrijfsontwikkelplan Glastuinbouw

Kasgroeit: Bedrijfsontwikkelplan (Competenties)

Ik wil mijn bedrijf vergroten of ik ga een koerswijziging doorvoeren. Hoe laat ik mijn medewerkers meegroeien met de ontwikkeling van het bedrijf? In het strategisch Ontwikkelplan Bedrijf stelt de adviseur opleiding en ontwikkeling samen met de directie van het bedrijf een ontwikkelplan op dat aansluit bij de lange termijn strategie van het bedrijf.

Kasgroeit: Persoonlijk ontwikkelplan (Competenties)

Een persoonlijk ontwikkelplan geeft antwoord op de vraag: Waar sta ik nu en wat moet ik nog bijleren? En helpt je bij het zetten van de volgende stap(pen).

Persoonlijk ontwikkelplan
Cursusaanbod Glastuinbouw

Kasgroeit: Cursusaanbod Glastuinbouw (Competenties)

Bekijk hier de cursussen die jij en je medewerkers kunnen volgen. Ze zijn gegroepeerd op functie, thema en opleidingsniveau. 
//

Stigas: Groeikrachtsessie (Drijfveren)

‘Waar krijg jij energie van?’, ‘Waarom kom jij je bed uit en sta je elke ochtend weer op je werk?’ Vitale en inzetbare medewerkers zijn het kapitaal van je organisatie. Daarom is het belangrijk van elkaar te weten wat er leeft en daarover met elkaar het gesprek aan te gaan. Dat gebeurt tijdens een groeikrachtsessie.

Groeikrachtsessie Glastuinbouw
Loopbaancafe Glastuinbouw

Kasgroeit: Loopbaancafé (Drijfveren)

Kasgroeit organiseert incompany loopbaancafés, gericht op het productief en plezierig aan het werk houden van werknemers. Als je interesse hebt in een het organiseren van een loopbaancafé op jouw bedrijf, neem dan contact met ons op.

Kasgroeit: Loopbaanvoucher (Drijfveren)

Heb je een medewerker die wil doorgroeien of iets anders wil, maar niet goed weet wat? Met de loopbaanvoucher kan hij coaching en begeleiding aanvragen van een erkend loopbaanadviesbureau. De Loopbaanvoucher is gratis voor werknemers die bij een glastuinbouwbedrijf werken en onder de cao glastuinbouw vallen.

Loopbaanvoucher Glastuinbouw
Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) Glastuinbouw

Stigas: Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) (Arbeid)

Met de RIE van Stigas breng je de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op je bedrijf in kaart. En je geeft aan wat je gaat doen om ze onder controle te krijgen. Een goed opgestelde RIE helpt ongelukken en gezondheidsklachten te voorkomen.

Stigas: Training Effectief Omgaan met Verzuim (Arbeid)

Wat kan ik en wat mag ik als het gaat om verzuim? Hoe beïnvloed ik het verzuimgedrag van mijn medewerker? Hoe ga ik het gesprek met mijn medewerker aan, zonder dat dit uit de hand loopt? Moet ik een ziekmelding altijd accepteren of mag ik er ook vraagtekens bij zetten? Wij helpen je graag verder in praktische ééndaagse training.

 

Training Effectief omgaan met verzuim Glastuinvouw
Bedrijfsaanpak Werken aan morgen Glastuinbouw

Stigas: Bedrijfsaanpak Werken aan morgen (Arbeid)

Zoek je naar een manier om de vitaliteit, het werkplezier en inzetbaarheid van medewerkers te vergroten? Nu en op de langere termijn? Dan is de bedrijfsaanpak Werken aan morgen er voor jou! Uitgangspunt is wat voor jouw bedrijf op dit moment belangrijk is. De vitaliteit van je mensen verhogen? De aanpak van werkstress? Vergroten van het werkplezier?

 

Stigas: Online vragenlijst met de Vitaliteitsscan voor medewerkers (Arbeid)

Hoe vitaal zijn je medewerkers nu? En - als je blijft doen wat je nu doet - over vijf jaar? Je ontdekt het met de online vitaliteitsscan. Je medewerkers krijgen tips om hun gezondheid en vitaliteit te vergroten.

 

Online vragenlijst met Vitaliteitsscan medewerkers Glastuinbouw
Binden en boeien scan Glastuinbouw

Kasgroeit: Binden & Boeien scan (Arbeid)

Wat voor werkgever ben jij? Zijn je medewerkers tevreden en ga je genoeg met ze in gesprek? Vul de scan in en ontdek hoe je ervoor staat als het gaat om jouw werkgeverschap. Weet jij je werknemers te binden en boeien? Word je gezien als aantrekkelijk werkgever? Zijn mensen betrokken aan het werk?

 

Meer informatie?

Stigas Servicedesk: 085 044 07 00 of mail: info@stigas.nl

Kasgroeit: 088 329 20 70 of mail: info@kasgroeit.nl