“Het liefst gaan we in gesprek over hoe we verzuim kunnen voorkomen.”

Tim van der Meer is arbeidsdeskundig adviseur bij Stigas. Samen met de re-integratieadviseurs is hij verantwoordelijk voor het verzuimproces van bedrijven in de sector. Wekelijks gaat hij langs bij bedrijven om adviezen te geven over verzuim en het voorkomen daarvan.

“Het eerste doel van de verzuimbegeleiding van Stigas is uiteraard om een zieke medewerker weer duurzaam terug te laten keren naar zijn of haar werk. Om dit zo goed mogelijk te begeleiden, is het fijn als de werkgever en werknemer een partner hebben die hun werksituatie kent en ook weet wat er speelt. Door onze sectorkennis spreken we de taal van de sector - praktisch en down- to-earth - en weten we welke oplossingen we kunnen bieden voor werkgever en werknemer.”

“Naast de juiste verzuimbegeleiding is de integraliteit van Stigas echt ons sterke punt. We hebben veiligheid, vitaliteit en verzuimbegeleiding onder één dak. Alles wat voor duurzame inzetbaarheid zorgt, kunnen we aanbieden bij de klant. Dat betekent dat we niet alleen zieke mensen goed terug kunnen begeleiden, maar ook dat we met de klant kunnen kijken wat we kunnen doen om te voorkomen dat mensen ziek worden. Denk aan de juiste instructies om veilig te werken of om je medewerkers vitaal te houden. Dit maakt ons een complete partner voor bedrijven in de sector.”

Verzuim voorkomen? Regel het met Stigas.

Om jouw medewerkers zo gezond mogelijk te houden, bieden we verzuimbegeleiding aan specifiek voor de agrarische en groene sector.
Om verzuim goed te begeleiden én te voorkomen in jouw organisatie, kijken we specifiek naar jouw bedrijf om in te schatten welke aanpak het beste werkt. Bekijk hier meer over de diensten en producten van Stigas.