Online voorlichtingen

Type Voorlichting
Soort inschrijving Individueel en groep

Op dit moment zijn al onze voorlichtingen volgeboekt. Zodra er nieuwe data zijn gepland, geven we dit op deze pagina aan.

Elke winter organiseert Stigas voor werkgevers en werknemers voorlichtingen over gezond, veilig en met plezier werken. Door de coronamaatregelen kunnen wij de voorlichtingen de komende tijd niet op locatie verzorgen. Daarom bieden wij onze voorlichtingen nu online aan.  

De komende tijd hebben we vier actuele onderwerpen gepland waar je als Stigas-klant gratis aan kunt deelnemen. De voorlichtingen worden gegeven door ervaren preventieadviseurs. Er zijn voor iedere voorlichting 20 plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in.

Inregelen van coronamaatregelen

Maandag 1 februari, 19.00-20.15 uur = VOL
Wat is de rol van de werkgever? En welke voorzorgsmaatregelen moeten werknemers treffen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Albert van der Burg uit hoe een werkplek ingericht moet zijn en welke afspraken gemaakt moeten worden om aan de gestelde eisen te voldoen.

Vitaal in coronatijd

Dinsdag 9 februari, 19.00-20.15 uur = VOL
Wat kun jij doen om energiek te blijven? Nu, in coronatijd en in de toekomst? Samen met Iris Voorbergen gaan we in gesprek over vitaliteit: wat is het, waarom is het belangrijk, wat beperkt je vitaliteit en hoe kun je eraan werken? Je krijgt de mogelijkheid met de vitaliteitsscan een persoonlijke test te doen. En als dat nodig is kun je in een coachingsgesprek dieper ingaan op wat jij nodig hebt.

Leren van ongevallen

Woensdag 10 februari, 19.00-20.15 uur = VOL
Het aantal bedrijfsongevallen dat jaarlijks voorkomt is een goede graadmeter hoe het is gesteld met de veiligheid binnen jouw bedrijf en de sector waarin je werkt. Door deze goed te bestuderen en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken kun je soortgelijke incidenten voorkomen. Aan de hand van enkele praktijksituaties legt Peter Bredius uit wat allemaal kan gebeuren in jouw werk.

Vlammen zonder afbranden (omgaan met stress)

Donderdag 4 maart, 19.00-20.15 uur = VOL
Werkdruk, coronabeperkingen, stress…. We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Het zijn niet alleen de zaken om ons heen die stress veroorzaken, stress zit vooral in onszelf. Stress kan ons helpen optimaal te presteren. Maar als de stress aanhoudt, dan is het een aanslag op ons lichaam. Hoe voorkom je dat? En wat moet je doen wanneer je merkt dat de drukte je teveel wordt?

Dat komt aan bod tijdens deze online bijeenkomst. Iris Voorbergen bespreekt met jou wat van belang is: hoe blijf ik in balans, lichamelijk en mentaal; waar krijg ik energie van en wat vreet bij mij juist energie; hoe kan ik daar op sturen, op het werk en thuis? Aan het eind van de bijeenkomst heb je handvatten en tips om hier ook echt iets mee te doen.

Op-maat ook mogelijk

Wil je een voorlichting die ingaat op specifieke situaties op jouw bedrijf of sector? Dat is ook mogelijk. De voorlichtingen worden kosteloos gegeven aan studieclubs en werkgevers- en werknemersorganisaties, gelieerd aan de dragende organisaties van Stigas. Dit zijn: LTO Nederland, Cumela, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, FNV en CNV Vakmensen. Ook wanneer je met drie of meer bedrijven een gezamenlijke bijeenkomst organiseert kun je van dit kosteloze aanbod gebruik maken.

Voor individuele bedrijven zijn er wel kosten aan verbonden. Ben je klant van Stigas, dan betaal je het gereduceerde tarief van € 562,50 voor een voorlichting of toolbox. In andere gevallen geldt het tarief van € 662,50.

Voor jouw sector

De voorlichtingen zijn gericht op alle sectoren. De sectorspecialisten verzorgen de voorlichtingen en geven herkenbare voorbeelden uit jouw sector.

Duur

De voorlichtingen duren ongeveer een uur. Het tijdstip bepalen we in overleg. Dit kan ook na werktijd. 

Interactief 

De afgelopen maanden heeft Stigas flink wat ervaring opgedaan met het geven van online voorlichtingen. Dit heeft ons geholpen om een gevarieerd en afwisselend programma samen te stellen. Niet alleen luisteren maar als deelnemer kun je zelf ook volop meedenken en meedoen! 

Programma ZOOM

We geven ze in het programma ZOOM. Deelnemers krijgen vooraf een korte uitleg over dit programma toegestuurd.

Aanmelden

Je kunt jouw organisatie of groep direct aanmelden voor een voorlichting op-maat. Mail naar info@stigas.nl en vermeld het onderwerp van de gewenste voorlichting.  

Online voorlichtingen

Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 7500 bedrijven gingen je voor