Re-integratietraject

Wat houdt het in?

Tijdens het re-integratietraject zoekt je medewerker werk buiten jouw bedrijf. De re-integratieadviseur van Stigas ondersteunt hem daarbij. Het traject bestaat uit drie fasen:

  1. Eerst brengt je medewerker zijn persoonlijke situatie in kaart: wat kan hij en wat wil hij? Dit doet hij samen met de adviseur van Stigas. Hierbij kan een beroepentest en een competentietest worden afgenomen.
  2. Daarna gaat hij op zoek naar werk. De adviseur van Stigas ondersteunt hem bij het opstellen van een curriculum vitae, het beoordelen van vacatures en sollicitatiebrieven, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en de inzet van sociale media. De netwerken van de werknemer en die van u als werkgever worden hierbij ingezet. Ook vrijwilligerswerk, een stage of proefplaatsing is een mogelijkheid om de kans op een nieuwe baan te vergroten. Ondertussen houden jij en je medewerker oog voor de mogelijkheden om terug te keren in een (aangepaste) functie binnen je eigen bedrijf.
  3. Als je medewerker een baan heeft gevonden begeleidt en ondersteunt de adviseur van Stigas bij het maken van afspraken tussen je werknemer, zijn nieuwe werkgever en jou als huidige werkgever.

Voortgang

Je medewerker heeft minimaal elke vier weken en maximaal elke twee weken een gesprek met de re-integratieadviseur van Stigas. De re-integratieadviseur houdt u na de intake en vervolgens elke drie maanden op de hoogte van de vorderingen. Als uw medewerker een baan heeft gevonden, ontvang je een plaatsingsrapportage. Het traject loopt tot maximaal het eind van het tweede jaar van arbeidsongeschiktheid.

Wat zijn de voordelen?

Je medewerker maakt aanzienlijk meer kans door de intensieve begeleiding op het vinden van een baan buiten jouw bedrijf. Daarnaast voldoen jij en jouw medewerker aan de verplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter en de re-integratie-inspanningen die hierbij horen. Meer informatie hierover

Kosten

Als we jouw medewerker bij een andere werkgever plaatsen, dan betaal je in het totaal € 3.750,-. Plaatsen we je medewerker in jouw eigen bedrijf dan kost het traject in totaal € 3.500,-. Lukt het niet om de medewerker te plaatsen, dan betaal je € 3.100,-.

Re-integratietraject

Meer informatie over het re-integratietraject?

Direct aanmelden

Waarom Stigas

  • Sectorspecifiek
  • Gewaardeerd met een 8+
  • 7500 bedrijven gingen je voor