Blog Peter Bredius, preventieadviseur: Weinig tijd? Werk efficïent!

Blog Peter Bredius, preventieadviseur: Weinig tijd? Werk efficïent!

‘Preventiemedewerker zijn’ is in de agrarische sector meestal geen functie, maar een taak erbij, naast je reguliere werk. Het gevaar is dan dat het een ondergeschoven kindje wordt; je functie gaat meestal voor.

Dan is het zaak je taak zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Als preventieadviseur bij Stigas help ik daar graag een handje bij. Zo merk ik als ik op bedrijven komt regelmatig dat mensen de arbocatalogus niet kennen, terwijl dit een heel handig hulpmiddel is bij het realiseren van een veilige en gezonde werkomgeving. Je kunt hem ook raadplegen om inspiratie op te doen voor een voorlichting of toolbox, en uiteraard bij het invullen van de RIE.

Twijfel je bijvoorbeeld of je heftruckchauffeurs een certificaat moeten hebben of dat een instructie voldoende is? In de arbocatalogus (onder opleiding en instructie) heb je het zo gevonden.

Tip: Ik zet de link naar de arbocatalogus daarom vaak op het bureaublad van de pc of laptop van de preventiemedewerker, dan is dat maar geregeld. De link naar de RIE van Stigas zet ik ernaast.

Misschien ook een ideetje voor u? De arbocatalogus voor uw sector vindt u op www.agroarbo.nl.
En komt u er niet uit? De preventieadviseurs van Stigas kunt u als vraagbaak kunnen. Type onder 'Ik zoek een contactpersoon in mijn regio' uw postcode in en u ziet welke adviseur u kunt bellen.