Even voorstellen: Roel de Backer

Roel de Backer

Roel werkt sinds 1 juni voor Stigas. Hij is preventieadviseur voor de regio Noord. Graag stellen wij hem aan je voor.

Wat is je achtergrond?

“Ik heb in mijn werkleven als bedrijfsfysiotherapeut vooral gewerkt in de verzuim- en re-integratie wereld, maar ook op het gebied van preventie en arbocuratieve zorg. Daarin ben ik op een veelheid van werkplekken geweest, van kippenslachterij tot operatiekamers, van klauwverzorgers tot sociale werkvoorziening. Mijn basisopleiding is fysiotherapie en in 2005 heb ik bedrijfsfysiotherapie afgerond.”

Waarom heb je voor Stigas gekozen?

“In mijn laatste baan heb ik een diversiteit aan cliënten begeleid en ben ik op veel verschillende soorten werkplekken geweest, maar ik merkte dat ik teveel ‘binnen’ zat en dat ik meer naar de ‘voorkant’ wilde. Meer naar preventie, naar advisering over voorkomen van verzuim. Bovendien spreekt de agrarische en groene sector, waar Stigas voor werkt, mij erg aan.” 

Wat is je eerste indruk van Stigas? 

“Vanaf de eerste dag dat ik binnen liep bij Stigas voel ik me er thuis. Leuke collega’s, ontspannen sfeer, een ‘wij doen het samen’ gevoel. Ik woon in het Noorden en daar heerst sowieso wel ‘doe maar gewoon normaal’ en die cultuur ervaar ik ook bij Stigas.”

Wat ga je precies doen?

“Ik werk als preventieadviseur voor de regio Groningen en Friesland, als opvolger van Wim Klaucke die op 1 juli met pensioen is gegaan.  De eerst komende tijd wil ik zoveel mogelijk vlieguren maken met collega adviseurs en ga ik de manier van werken en (digitale) processen leren kennen. Ik heb er zin in om mijn expertise op het gebied van fysieke belasting voor ondernemers en werknemers te gaan inzetten. Met name op dit gebied kan ik volop mijn toegevoegde waarde aan de sector leveren.”

Heb je een algemeen advies voor werkenden?

“Je bent gemaakt om te bewegen, maar je werk(plek) biedt dat niet altijd. Het is daarom belangrijk om meer in beweging te komen, zonder dat dit het werk en het werkproces verstoord. "De beste houding is de volgende houding".”

Wat is verder leuk om over jou te weten?

“Ik heb een vrouw en twee kinderen. We zijn allemaal actief en sportief. In mijn vrije tijd golf ik. Ik ben geboren in Brabant en ben daarna vaak verhuisd. In 1986 ben ik in de stad Groningen komen wonen en sinds 1995 woon ik in Zuidhorn. Op termijn willen we graag nog een keer verhuizen naar een meer bosrijke omgeving (Beetsterzwaag). 

Er valt vast veel meer te vertellen. Maar ik maak graag kennis met jou en je bedrijf om elkaar beter te leren kennen en om je te helpen met een gezonde bedrijfsvoering. Neem gerust contact op als je vragen hebt.”