Hagelschade? Zet veiligheid op 1 bij het opruimen

Hagelschade? Zet veiligheid op 1 bij het opruimen

Voor de glastuinbouwbedrijven met hagelschade adviseert Stigas bij de opruimwerkzaamheden veiligheid op 1 te zetten. Kijk in het Glastuinbouw crisisdraaiboek van LTO Glaskracht Nederland

Hagel treft glastuinbouw in Venlo

Glastuinbouwgebied ’t Ven bij Venlo is afgelopen nacht getroffen door een fikse hagelbui, waarbij veel glas is gesneuveld. Het personeel is vanochtend uit de kassen gehouden. Ondernemers brengen in overleg met verzekeraars en kassenbouwers de schade en vervolgacties in kaart.

In ’t Ven zijn in de nacht van zondag op maandag zo’n 10 glastuinbouwbedrijven getroffen door een regen- en hagelbui. In korte tijd viel 40 millimeter neerslag in de regio, de buien gingen gepaard met grote hagelstenen in een klein gebied van het Ven. Daar is grote schade aan de glazen daken zichtbaar door hagel. Hoe groot de schade in totaal is, is nog onduidelijk. Afhankelijk van het percentage beschadigd kasdek en de soort teelt kan de schade behoorlijk oplopen. Het crisisprotocol is onmiddellijk in werking gezet, dat in eerste instantie voorziet in de veiligheid personeel. De komende dagen wordt hard gewerkt om de schade te analyseren en te herstellen.

Annemie Hermans, LTO Glaskracht Nederland
30 april 2018