Nieuw: Risico-inventarisatie en –evaluatie voor multifunctionele landbouw

kind in stal

Sinds 1 december is de nieuwe risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) voor multifunctionele landbouw beschikbaar. Een hele mondvol. Wat houdt het precies in?

Wat is de RIE multifunctionele landbouw?

Het aantal agrarische bedrijven dat er andere activiteiten bij gaat doen groeit sterk. We spreken dan van multifunctionele landbouw. Dit brengt vaak nieuwe risico’s met zich mee. Hiervoor is een aanvullende module voor de RIE ontwikkeld. De module bestaat uit verschillende thema’s, namelijk: horeca, boerderij educatie, recreatie en agrarische kinderopvang. Binnenkort volgt ook nog het thema agrarisch natuurbeheer. 

Wat heb ik aan deze RIE?

Hiermee kun je nu ook de risico’s van deze werkzaamheden inventariseren en beoordelen. En dat in één omgeving. Handig wanneer je bijvoorbeeld als melkveehouder ook recreatiemogelijkheden hebt (bijvoorbeeld een boerencamping) óf als fruitteler een winkel aan het bedrijf. 

Voor wie?

Deze RIE is voor agrariërs die aanvullende activiteiten doen naast hun primaire agrarische werk. 

Hoe kan ik ermee aan de slag?

De nieuwe thema’s zijn te vinden in de RIE van Stigas onder de module ‘Nevenactiviteiten en Multifunctionele landbouw’. Je kunt per thema aangeven of deze van toepassing is op je bedrijf of niet. 

Wanneer kan ik werken?

Per 1 december kun je deze aanvullende module voor jouw bedrijf invullen.