Projecten sector glastuinbouw stimuleren goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid

glastuinbouw

De sector glastuinbouw voert jaarlijks verschillende projecten uit. Deze zijn veelal gericht op het stimuleren van goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Drie succesvolle projecten worden hieronder uitgelicht. Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland in samenwerking met sociale partners LTO Noord, Plantum, FNV en CNV.

Vlog uit de Kas 

Met Vlog uit de Kas laten jongeren zien wat een bijbaan in de glastuinbouw inhoudt. In de vlogs worden diverse werkzaamheden binnen de glastuinbouw getoond; van productiewerk tot het aansturen van scholieren en personeelszaken. De Vlogs hebben veel publiciteit gekregen in regionale en landelijke media waaronder het Jeugdjournaal en via Social Media kanalen. 

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw 

De Werkgeverslijn is hét aanspreekpunt voor ondernemers/werkgevers in de land- en tuinbouw en wil goed werkgeverschap bevorderen. Naast informatie over arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid biedt de Werkgeverslijn ook allerlei producten aan zoals checklists voor veilig werken. Mede door corona is in 2021 de inzet op de helpdesk verhoogd. Er wordt voor gezorgd dat de helpdesk van alle actualiteiten op de hoogte is. Met de helpdesk worden werkgevers op een laagdrempelige manier goed en makkelijk voorzien van kwalitatief goede informatie via verschillende (online) kanalen. 

Glastuinbouw 21

Dit project heeft als doel om de communicatie en voorlichting met betrekking tot arbeidsgerelateerde zaken te ontwikkelen. Denk daarbij aan de arbeidsovereenkomst, huisvesting en gezond en veilig werken en huisvesting. Doelgroep is werknemers in de glastuinbouw. Het is een gezamenlijk project van CNV en FNV. Begin dit jaar is de website www.kaswerk.nl gelanceerd waarop meer informatie te vinden is.

Projecten in Beeld

Meer glastuinbouw projecten gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt kun je vinden op de website van Colland Arbeidsmarkt.    


Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt door financiering van het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het fonds is een samenwerking tussen cao-partijen in de glastuinbouw.
Het fonds Colland Arbeidsmarkt draagt bij aan thema's zoals duurzame inzetbaarheid, personeelsbeleid, imago, scholing, veiligheid en gezondheid in de agrarische en groene sectoren.