Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2021 - oproep tot nominaties

Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2021

Bedrijven in de agrarische en groene sector maken dit jaar weer kans op de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs. Ondernemers die vanuit een visie werken aan vitale medewerkers die veilig en met plezier kunnen werken, en dit samen met hun medewerkers vormgeven, kunnen zich aanmelden van 1 juli tot en met 30 september. Onderstaand alle informatie over de criteria en het tijdspad.

Criteria

Vooropgesteld, als het gaat om preventie heb je de basis op orde: onder andere is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) up-to-date en beschik je over het basiscontract arbodienstverlening. Maar als modern werkgever reikt jouw ambitie verder.

Dit jaar zijn er drie criteria waarop wordt beoordeeld:

  1. Je hebt een visie. Op wat je mensen werkelijk nodig hebben om vitaal, veilig en met plezier te kunnen werken. Zodat ze graag bij je (blijven) werken.
  2. Jouw visie leeft in je bedrijf.  Je praat er samen over. En samen brengen jullie het dagelijks in de praktijk. Of het nu gaat om lichamelijke belasting (zwaar werk, repeterend werk) of geestelijke belasting (stress, werkdruk, samenwerken), er is oog voor en er wordt concreet actie op gezet. En dat werkt. Een bezoeker voelt het als hij binnenkomt. Merkt het als hij door je bedrijf heenloopt. En hoort het als hij met je medewerkers in gesprek raakt.
  3. Je wilt de manier waarop jullie dit doen delen met collega-bedrijven.

Achtergrond

Het is de ambitie van Stigas om zoveel mogelijk bedrijven te inspireren aan de slag te gaan met vitaliteit en inzetbaarheid. Via de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs delen we de opbrengsten van deze initiatieven met een groot publiek.

Gezonde medewerkers zorgen voor gezonde bedrijven. En gezonde bedrijven zorgen voor een gezonde sector. Dat is onze missie.

Tijdpad

1 juli - 30 september 2021: insturen nominaties
1 - 15 oktober 2021: selectie genomineerden
15 oktober - 15 december: genomineerden worden in beeld gebracht: interview en film
februari 2022: prijsuitreiking

Aanmelden

Je kunt je bedrijf, of dat van een collega ondernemer, nomineren door een mail te sturen naar marlies.kamps@stigas.nl. Motiveer in je mail waarom jouw bedrijf voldoet aan de drie criteria.