Stormschade veilig herstellen

Stormschade veilig herstellen

Na de storm van afgelopen zondag zijn veel hoveniers en agrarisch ondernemers hard bezig om omgewaaid hout op te ruimen. Een klus die vraagt om de juiste voorbereiding en uitvoering. Hout kan zich onvoorspelbaar gedragen omdat er grote spanningen vrijkomen tijdens het zagen van bomen en stammen. Zorg dat uw medewerkers precies weten hoe ze veilig moeten werken met de motorkettingzaag en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Meer informatie vindt u in de arbocatalogus hoveniers.

Schade aan het dak herstellen?

Klim niet zelf het dak op!

Stigas adviseert met klem om niet zelf het dak op te gaan. We kennen veel gevallen van ernstig letsel doordat mensen van daken vallen of door lichtplaten zakken. Laat het werk op het dak over aan gespecialiseerde bedrijven. Of gebruik een hoogwerker met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. De arbocatalogus legt uit hoe u veilig op hoogte werkt. Check daarom voordat u begint de arbocatalogus werken op hoogte.

Vragen? Neem contact op met onze preventie-adviseur Sjoek van der Maarl, mail: sjoek.van.der.maarl@stigas.nl of bel 06 - 51 89 15 59.