Tijd voor bijscholing!

Online voorlichting

De scholen zijn weer begonnen en misschien heb jij ook zin om iets nieuws te leren. Dat komt goed uit want de online voorlichtingen van Stigas beginnen weer! Dit najaar gaan we weer van start met vertrouwde én nieuwe onderwerpen. Zet de datum alvast in je agenda en geef het door als je interesse hebt. Er is plek voor ongeveer 20 deelnemers per voorlichting, dus wees er snel bij want VOL=VOL.

De voordelen

  • Eenvoudig online te volgen 
  • Duren maximaal één uur
  • Handige tijdstippen, bijvoorbeeld tijdens de lunch of net na werktijd
  • Gratis

De onderwerpen in september:

Veiligheid op het erf - In deze voorlichting gaan we op interactieve wijze in op de verschillende risico's op het boerenerf. Ken jij alle risico's? En hoe pak je deze aan? Er is ruimte om ook van elkaar te leren.

Machineveiligheid - Deze voorlichting is voor iedereen die meer wil weten over machineveiligheid. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe machine? Wat zijn de regels als je een machine aanpast? Is een machine met een CE-markering altijd veilig? En hoe blijf je in de praktijk ook veilig werken?

Vliegend van start met je RIE - Deze online voorlichting is voor iedereen die wil starten met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan.

Leren van incidenten - Tijdens het werk kunnen ongewild incidenten voorkomen. Denk aan ongevallen met letsel, maar ook aan situatie waar het net goed gaat. Hiervan wil je leren om te voorkomen dat het een keer echt fout gaat, en als het dan toch een keer fout is gegaan wil je voorkomen dat het nog een keer kan gebeuren.

Gewasbescherming - Samen met de sociale partners heeft Stigas een voorlichting ontwikkeld over veilig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen. In de voorlichting wordt aandacht besteed aan de risico’s en hoe deze te beheersen. Maar ook krijg je informatie over herbetreding en re-entry en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.


De tijdinvestering is een uur, gewoon achter je pc op laptop thuis, en je bent weer helemaal bij! 
Schrijf je hier in >>