Voorbereiden op de storm en veilig schade herstellen

Code rood - Vanochtend en vanmiddag (zeer) zware windstoten

Vanochtend en in de eerste helft van de middag heeft het hele land te maken met een (zware) westerstorm. Het KNMI heeft zelfs code rood afgegeven voor de kustgebieden en het midden van het land.

De storm zal waarschijnlijk schade aanrichten. Voorkom ongevallen en bereid u voor om de schade veilig te herstellen. Stigas adviseert over glasschade opruimen, hout opruimen en over het betreden van daken.

storm

Glasschade

Glasschade vraagt om de nodige aandacht bij het opruimen. Stigas heeft voor u een aantal aanbevelingen en tips op een rij gezet hoe u ongevallen als gevolg van grotere of kleinere glasschade kunt voortkomen. Ook ZLTO heeft naar aanleiding van de ramp voor de zomer vorig jaar een crisisdraaiboek glastuinbouw opgesteld. Lees hoe u zich kunt voorbereiden op de storm en hoe u veilig schade herstelt.

Vragen? Neem contact op met onze preventieadviseur Albert der Burg (mailto:albert.van.der.burg@stigas.nlof bel 06 22 30 76 63)

Omgewaaid hout opruimen

Als de wind gaat liggen, gaan veel hoveniers hard aan de slag om omgewaaid hout op te ruimen. Een klus die vraagt om de juiste voorbereiding en uitvoering. Er kunnen namelijk grote spanningen vrijkomen tijdens het zagen van bomen en stammen. Hout kan zich hierdoor onvoorspelbaar gedragen. Zorg dat u ervaren en goed opgeleide medewerkers voor deze klus inzet die precies weten hoe ze veilig moeten werken met de motorkettingzaag en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

Voor meer informatie, kijk in de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening.

Vragen?
Neem contact op met onze preventieadviseur Sjoek van der Maarl (mailto:sjoek.van.der.maarl@stigas.nl of bel 06 51 89 15 59).

Dakschade opgelopen?

Klim er niet zelf op!

Stigas adviseert met klem om niet zelf het dak op te gaan. We kennen veel gevallen van ernstig letsel doordat mensen van daken vallen of door lichtplaten zakken.

Laat het werk op het dak over aan gespecialiseerde bedrijven. Of gebruik een hoogwerker met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. De arbocatalogus legt uit hoe u veilig op hoogte werkt. Check daarom voordat u begint de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening.

Vragen?
Neem contact op met onze preventieadviseur Sjoek van der Maarl (mailto:sjoek.van.der.maarl@stigas.nl of bel 06 51 89 15 59).