Zo houd je je medewerkers gezond

Zo houd je je medewerkers gezond

Een gezond bedrijf, waar begin je? Check dit blog, dan weet je welke stappen je kunt zetten. Stigas helpt je er graag bij. En goed om te weten: voor ondernemers in agrarische en groen die willen werken aan een gezond en vitaal bedrijf geldt een sterk gereduceerd tarief en sommige activiteiten zijn dankzij subsidie zelfs geheel kosteloos.

1. Veilig werken in agrarische en groen begint met de RIE van Stigas

Je vindt het niet alleen belangrijk, je bent het ook verplicht: zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Je belangrijkste wettelijke verplichting is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE). Met de RIE breng je alle risico’s op gezondheidsklachten en ongelukken in je bedrijf in kaart en maak je een plan om ze te beheersen. De RIE van Stigas is gratis voor bedrijven die premie betalen bij Colland en de RIE zelf uitvoeren. Voor de begeleiding door een preventieadviseur en de eventuele toetsing betaal je een sterk gereduceerd tarief. Wil jij investeren in gezonde medewerkers en heeft jouw bedrijf nog geen RIE? Ga dan naar RIE aanvragen.

2. Vitale medewerkers met Werken aan morgen

Gezond is niet per definitie jong en blakend. Deskundigen zijn het erover eens dat het vooral om vitaliteit gaat: geestelijk en lichamelijk en in alle levensfasen. Het programma Werken aan morgen geeft je handvatten om met vitaliteit in je bedrijf en met je medewerkers aan de slag te gaan. Werken aan morgen is een unieke aanpak voor duurzame inzetbaarheid in de agrarische en groene sector. Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is. In het programma bieden wij je handvatten om succesvol aan de slag te gaan met thema's die zorgen voor gezonde medewerkers in een gezond bedrijf: adviesgesprekken, instrumenten, groepssessies, scans, coaching, workshops en maatwerkaanpakken. Onze ervaring leert dat er geen standaardaanpak is voor alle bedrijven. We gaan daarom graag met je in gesprek, zodat we je kunnen begeleiden bij een aanpak die afgestemd die is op jullie bedrijf en jullie medewerkers. Welke vorm je ook kiest, het heeft altijd effect. Klein of groot. Wij laten zien dat ondernemen met medewerkers duurzaam en slim kan, zonder dure investeringen. Samen brengen we jouw bedrijf verder. Iets voor jou? Meld je direct aan.

3. Vandaag nog aanpakken: rugklachten

Het is verzuimoorzaak nummer 1 in de agrarische en groene sector en een echte killer voor de vitaliteit: rugklachten. Het is heel vervelend als je er last van hebt. En zeker ook als je medewerkers zich hierdoor ziekmelden. Het goede nieuws is dat iemand met rugklachten vaak goed geholpen kan worden met een werkplekonderzoek. Bij een werkplekonderzoek kijken we wat de belasting is door het werk, en of de werkplek of werkomgeving beter kan. Dankzij een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Colland Arbeidsmarkt is het werkplekonderzoek onder bepaalde voorwaarden tijdelijk kosteloos, bijvoorbeeld als de bedrijfsarts dit adviseert. Een boost voor de vitaliteit, deze unieke kans. Informeer naar de mogelijkheden en check de info: werkplekonderzoek.

→ Lees meer over Stigas vitaliteit
→ Ga in gesprek over vitaliteit
→ Lees meer over het werken aan morgen programma
→ Bekijk alle vitaliteit diensten van Stigas
→ Tips voor personeelsbehoud
→ Waar staat Stigas vitaliteit voor