Week van de RIE

Van 12 tot en met 16 juni is de 9e editie van de landelijke Week van de RIE. Veel agrarische en groene bedrijven hebben al een RIE (risico-inventarisatie en -evaluatie). Toch kunnen we het niet genoeg benadrukken: gezond en veilig werken begint bij de RIE. De RIE is bovendien verplicht voor alle ondernemers met personeel in dienst. Maar ook voor kleinere bedrijven is de RIE een aanrader, en in veel gevallen zelfs verplicht. Daarom is het motto deze week: alle agrarische en groene bedrijven een RIE.

Actie Week van de RIE

Vraag in de maand juni een RIE aan inclusief ondersteuning door een preventieadviseur op jouw bedrijf. Bij iedere 50e aanmelding verloten we een gratis RIE met bedrijfsbezoek*!

*Deze actie geldt voor bedrijven die premie afdragen aan Colland. 

Online voorlichtingen

Digitale voorlichting: Vliegende start met je RIE

Deze gratis online voorlichting is voor iedereen die wil starten met de risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan.

Tegen iedereen met koudwatervrees zeggen we: het is niet moeilijk en je hebt er echt wat aan! Tijdens de voorlichting helpen we je op weg met de RIE van Stigas. We organiseren iedere maand een online voorlichting ‘Vliegende start met je RIE’. De eerstvolgende kun je al op 20 juni volgen.

Data en aanmelden

"Een afgeronde RIE is de basis voor een veilig bedrijf"

Bijna iedereen vindt veiligheid belangrijk en niemand wil een ongeval op zijn bedrijf. In de hectiek van de dag is dit niet altijd hoe er wordt gewerkt. 

Om een veilig bedrijf op papier én in de praktijk te krijgen is een complete risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) een must. Preventieadviseur Iris Voorbergen over wat een complete RIE is en aan de slag gaan.    

iris

"Zo werkt de RIE voor ons!"

Annemiek Hofland van Hofland Flowering Plants: “Medewerkers moeten zich veilig voelen op je bedrijf, dat is een basisvoorwaarde. De RIE helpt hierbij”.

Annemiek deelt haar tips voor andere ondernemers over het werken met de RIE.

Praktische tips om de RIE af te ronden

Preventieadviseur Iris Voorbergen geeft tips hoe je de RIE afrondt en actueel houdt.