Week van de RIE

Van 20 juni tot en met 24 juni is het de Week van de RIE. Veel agrarische en groene bedrijven zijn al begonnen met de RIE (risico-inventarisatie en -evaluatie). Dit jaar staat in het teken van het 100% afronden van je RIE.

Win een diner voor twee

Heb je jouw RIE al volledig afgerond? Meld het ons deze week! Onder de inzendingen verloten we een dinerbon voor twee. 

Online voorlichtingen

Digitale voorlichting: Vliegende start met je RIE

Deze online voorlichting is voor iedereen die wil starten met de Risico-inventarisatie & Evaluatie (RIE) maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan.

Tegen iedereen met koudwatervrees zeggen we: het is niet moeilijk en je hebt er echt wat aan! Tijdens de voorlichting helpen we je op weg met de RIE van Stigas.

Data en aanmelden

Digitale voorlichting: Aan de slag met je plan van aanpak

Je bent gestart met de RIE, maar komt niet echt verder. Omdat je niet weet welke acties het beste bij je bedrijf passen, hoe ver een uitvoeringstermijn in de toekomst mag liggen, of hoe je de RIE binnen je bedrijf levend kunt houden. Herkenbaar? 

Wij nodigen je graag uit om hierover met Stigas en met collega-ondernemers tips en ervaringen uit te wisselen. Deze online bijeenkomst wordt je kosteloos aangeboden door Stigas en duurt ongeveer een uur. Aan het einde ervan heb je voldoende in handen om verder te komen tot een goede, actuele RIE èn werkbaar plan van aanpak.  

Data en aanmelden

Digitale voorlichting: Aan de slag met acties in de RIE (voor cumelabedrijven)

Je bent gestart met de RIE, maar komt niet echt verder. Omdat je niet weet welke acties het beste bij je bedrijf passen, hoe ver een uitvoeringstermijn in de toekomst mag liggen, of hoe je de RIE binnen je bedrijf levend kunt houden. Herkenbaar? 

Wij nodigen je graag uit om hierover met Stigas en andere cumelabedrijven tips en ervaringen uit te wisselen in een online bijeenkomst op woensdag 22 juni om 16:00.  Deze wordt je kosteloos aangeboden door Stigas en duurt ongeveer een uur. Aan het einde ervan heb je voldoende in handen om verder te komen tot een goede, actuele RIE èn werkbaar plan van aanpak.  

Direct aanmelden

"Een afgeronde RIE is de basis voor een veilig bedrijf"

Bijna iedereen vindt veiligheid belangrijk en niemand wil een ongeval op zijn bedrijf. In de hectiek van de dag is dit niet altijd hoe er wordt gewerkt. 

Om een veilig bedrijf op papier én in de praktijk te krijgen is een complete risico-inventarisatie en – evaluatie (RIE) een must. Preventieadviseur Iris Voorbergen over wat een complete RIE is en aan de slag gaan.    

iris

"Zo werkt de RIE voor ons!"

Annemiek Hofland van Hofland Flowering Plants: “Medewerkers moeten zich veilig voelen op je bedrijf, dat is een basisvoorwaarde. De RIE helpt hierbij”.

Annemiek deelt haar tips voor andere ondernemers over het werken met de RIE.

Praktische tips om de RIE af te ronden

Preventieadviseur Iris Voorbergen geeft tips hoe je de RIE afrondt en actueel houdt.