Branche risico-inventarisatie en –evaluatie bos en natuur geactualiseerd

bos en natuur

De branche risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) van de sector bos en natuur is geactualiseerd. De RIE is opnieuw erkend bij Steunpunt RIE. De RIE’s van Stigas worden voortdurend in afstemming met werkgevers en werknemers up-to-date gehouden. 

Geactualiseerde thema’s

De geactualiseerde thema’s zijn onder andere:

  • Maatregelen met betrekking tot het werken op en langs het water
  • Opleiding en instructie bij werken met de motor- en accukettingzaag
  • Risico’s met betrekking tot alleen werken

Branche RIE 

Een branche RIE is een voorbeeld RIE die gemaakt is door werkgevers en werknemers in een branche. Deze is afgestemd op de veelvoorkomende risico’s in een branche. Een werkgever die gebruik maakt van de RIE weet zo dat hij geen risico’s over het hoofd ziet en niet lastig gevallen wordt met vragen over onderwerpen die voor hem niet relevant zijn. Dit maakt het opstellen van een RIE nét even makkelijker. Daarnaast vervalt de verplichte toetsing voor bedrijven met minder dan 25 medewerkers op het moment dat hij gebruik maakt van een erkend instrument. 

Waar kan ik de geactualiseerde RIE vinden?

Als je al gebruik maakt van de digitale RIE van Stigas, dan worden de geactualiseerde thema’s automatisch aan jouw RIE toegevoegd. Wel zul je zelf aan de hand van de nieuwe vragen moeten nagaan of deze ook voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Je vindt jouw RIE onder rie.mijnstigas.nl. Als je nog geen RIE hebt, dan kun je deze hier aanvragen.