Coronamaatregelen op werkvloer niet afzwakken

Aderhalve meter afstand corona

Op 26 juni jl. heeft de Nederlandse overheid de coronamaatregelen versoepeld als gevolg van de afnemende  besmettingscijfers. Sinds deze week lopen de besmettingscijfers weer sterk op. Belangrijk is de basisregels te blijven naleven.  Op de werkvloer blijft de regel van de 1,5 meter afstand tot elkaar.  Op het werk moeten dus nog steeds inspanningen worden verricht  om de 1,5 meter te kunnen garanderen. 

Maatregelen nog niet afzwakken

Daarom is het advies om binnen het bedrijf de genomen maatregelen niet af te zwakken in verband met de oplopende besmettingen die ook de oudere leeftijdscategorieën bereiken. Gevaccineerd wil niet zeggen dat iemand niet besmettelijk kan zijn en dus het virus kan overdragen. Gevaccineerde mensen kunnen ook ziek worden door een coronabesmetting maar het verloop zal minder ernstig zijn.

Stigas bekijkt de laatste wijzigingen en stemt samen met werkgevers- en werknemersorganisaties af of het Coronaprotocol aangepast moet worden. Via onze website en andere kanalen word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen in de maatregelen.