Herstel na corona - bedrijfsarts kan rol spelen bij begeleiding en re-integratie

corona

De schade die het coronavirus kan toebrengen kan groot zijn. Genezen patiënten kunnen nog maandenlang klachten houden. Denk aan extreme vermoeidheid, hoofdpijn, ademnood, maagklachten, pijn op de borst, geheugenverlies en concentratieproblemen. Daarbij is het niet te voorspellen wie nog lang klachten houdt. 

Wie milde klachten heeft gehad kan daar zomaar nog maanden last houden. Terwijl iemand die ernstig ziek is geweest, probleemloos kan opknappen. Heeft jouw medewerker corona gehad en heeft hij last van restverschijnselen? De bedrijfsarts kan een rol spelen bij de begeleiding en terugkeer op het werk. Hij zal aangeven wat de beperkingen én wat de mogelijkheden van de medewerker zijn. Zo kun je in overleg een passend takenpakket opstellen. Tijdens het herstel zal de bedrijfsarts steeds opnieuw de mogelijkheden voor een uitbreiding van het takenpakket in kaart brengen. 

Vragen en meer informatie

Heb je vragen voor de bedrijfsarts, neem dan contact op met je arbodienst. Maak je gebruik van de arbodienstverlening van Stigas? Mail of bel dan: verzuimdesk@stigas.nl of 085 – 044 07 00 (optie 2).