Houd het veilig: onkruidbestrijding door verhitting

onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding door verhitting vraagt aandacht voor veiligheid. Er kunnen zich verschillende gevaren voordoen, zoals contact met vuur, stoom, heet water of andere hete delen zoals leidingen, koppelingen en kappen. Naast de kans op het inademen van gassen en dampen is er mogelijk brandgevaar. Welke maatregelen je neemt om het werk zo veilig mogelijk te laten uitvoeren, staat beschreven in de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening en in de arbocatalogus mechanisch loonwerk. Wist je dat er ook een checklist ‘Instructies voor medewerkers’ in staat? Zo weet je zeker dat je niets vergeet.  

De arbocatalogus voor werkgevers en werknemers

De onderwerpen ‘Onkruidbestrijding door verhitting’ en ‘Gladheidsbestrijding’ zijn onlangs goedgekeurd door de Inspectie SZW en opgenomen in de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening.  Deze arbocatalogus is opgesteld door werkgevers en werknemers in de groensector samen met Stigas. De arbocatalogus wordt vaak geactualiseerd en bevat de laatste werkmethoden en technieken. Werkgevers vinden in de arbocatalogus informatie voor een goede instructie aan hun werknemers. Er is ook een praktische checklist voor de dagelijkse praktijk.  

Vragen?

Wilt je weten hoe je jouw medewerkers het beste voorlicht? Sla ook je risico-inventarisatie erop na of neem vrijblijvend contact op met jouw Stigas preventieadviseur. Hij of zij helpt je graag verder.